756
Ο Χάντερ Μπάιντεν αποκαλύπτει τη διαδρομή του στα σκοτάδια των ναρκωτικών. «Αγόρασα κρακ στους δρόμους, είδα όπλα να με σημαδεύουν. Αλλά ο πατέρας μου ήταν πάντα εκεί δίπλα μου, προσπαθώντας να με βοηθήσει», γράφει στον πρόλογο της βιογραφίας του | CreativeProtagon

Χάντερ Μπάιντεν: Ο πατέρας μου ήταν υποψήφιος πρόεδρος κι εγώ αγόραζα κρακ στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 20:08
Ο Χάντερ Μπάιντεν αποκαλύπτει τη διαδρομή του στα σκοτάδια των ναρκωτικών. «Αγόρασα κρακ στους δρόμους, είδα όπλα να με σημαδεύουν. Αλλά ο πατέρας μου ήταν πάντα εκεί δίπλα μου, προσπαθώντας να με βοηθήσει», γράφει στον πρόλογο της βιογραφίας του
|CreativeProtagon

Χάντερ Μπάιντεν: Ο πατέρας μου ήταν υποψήφιος πρόεδρος κι εγώ αγόραζα κρακ στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 20:08

Στα δύο του έχασε τη μητέρα του και την αδελφή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ήταν και ο ίδιος μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με τον αδελφό του. Στα 45 του έχασε τον αδελφό του από καρκίνο.

Τότε, το 2015, ο Χάντερ Μπάιντεν, ο μόνος γιος που έχει απομείνει στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ από τον πρώτο του γάμο, δεν άντεξε τη νέα απώλεια του αγαπημένου του Μπο και παραδόθηκε στα σκληρά ναρκωτικά.

Ο Χάντερ, που πάλευε με τον εθισμό στο αλκοόλ για πολλά χρόνια, άρχισε να παίρνει κρακ και να κατρακυλά ολοένα και χαμηλότερα. Κάποια στιγμή, βρέθηκε κάτω από μία γέφυρα του Λος Αντζελες με άστεγους που έμεναν σε σκηνές, για να αγοράσει κρακ και είδε ένα όπλο να τον σημαδεύει από μία σκοτεινή σκηνή.

«Αγόρασα κρακ στους δρόμους, είδα όπλα να με σημαδεύουν. Αλλά ο πατέρας μου ήταν πάντα εκεί δίπλα μου, προσπαθώντας να με βοηθήσει», γράφει ο ίδιος στον πρόλογο της βιογραφίας του, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Τρομαγμένος από την εμπειρία του, επέστρεψε στο πατρικό του, στο Ντέλαγουεαρ, όπου περιγράφει μία συγκινητική σκηνή με τον πατέρα του που έτρεξε να τον προλάβει στον δρόμο μπροστά στο σπίτι τους: «Με άρπαξε, με ταρακούνησε και με αγκάλιασε. Με έσφιξε στην αγκαλιά του στο σκοτάδι και έκλαψε για ώρα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τους δύο Μπάιντεν σε κολεγιακό αγώνα, το 2010 – EPA

Μία άλλη στιγμή, και ενώ ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος, ο Χάντερ θυμάται τον πατέρα του να τον επισκέπτεται μια μέρα στο διαμέρισμά του και να του λέει: «Ξέρω ότι δεν είσαι καλά, Χάντερ. Χρειάζεσαι βοήθεια».

«Δεν με άφησε ποτέ να πιστέψω ότι όλα έχουν χαθεί. Δεν με εγκατέλειψε ποτέ, δεν με περιφρόνησε ποτέ, δεν με έκρινε ποτέ, όσο άσχημα κι αν πήγαιναν τα πράγματα. Και πιστέψτε με, στη συνέχεια τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ, πολύ χειρότερα», γράφει ο 51χρονος.

Ο εθισμός του στο κρακ κράτησε χρόνια. Σύμφωνα με τους Times, συνεχίστηκε και το 2019, την εποχή που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Ο 51χρονος Χάντερ περιγράφει με λεπτομέρειες τη μάχη του με τα ναρκωτικά, που τον οδήγησε σε πολλές ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις. Κάποια στιγμή πρόσφερε και το σπίτι του στον άστεγο ντίλερ του και κατέληξαν να συγκατοικούν.

Ο Χάντερ Μπάιντεν αγκαλιάζει τον πατέρα του το βράδυ που οριστικοποιήθηκε η νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου | EPA

To 2017, και ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με την Κάθλιν, τη σύζυγό του επί 20 χρόνια, με την οποία έχουν δύο παιδιά, προέβη σε μία ακόμα απεγνωσμένη πράξη: ξεκίνησε παράνομη σχέση με τη… χήρα του αδελφού του, Χάλι Χάντερ. «Η σχέση μας ξεκίνησε σαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια και από τους δύο να βρουμε την αγάπη που είχαμε χάσει, και η διάλυσή της έκανε ακόμα πιο έντονη αυτή την τραγωδία», γράφει σε αποσπάσματα που δημοσιεύουν οι New York Times.

Οταν η σύζυγός του έμαθε για τη σχέση τους, διαβάζοντας μηνύματά του στο iPad του Χάντερ Μπάιντεν, τον χώρισε οριστικά. Για χρόνια είχε σταθεί στο πλάι του προσπαθώντας να τον συνεφέρει από τους εθισμούς του, αλλά αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον γάμο τους.

Ο γιος του 46ου προέδρου γράφει στο βιβλίο ότι η γνωριμία του με την νοτιοαφρικανή σκηνοθέτη Μελίσα Κόεν, την οποία παντρεύτηκε μόλις έξι ημέρες αργότερα, του έσωσε τη ζωή. Οι δυο τους έχουν ένα παιδί, το οποίο ονόμασαν Μπο.

Τρεις γενιές Μπάιντεν, ο πατέρας, ο γιος και ο εγγονός (Μπο), επιβιβάζονται στο προεδρικό αεροσκάφος – Reuters

Στο βιβλίο αναφέρεται επίσης στο θέμα της παρουσίας του σε ουκρανική εταιρεία, που προκάλεσε τελικά την πρώτη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο, επειδή ο τέως αμερικανός πρόεδρος είχε πιέσει τον ουκρανό πρόεδρο να διερευνήσει την υπόθεση, ελπίζοντας σε σκάνδαλο κατά του αντιπάλου του.

Ο Μπάιντεν λέει χαρακτηριστικά, ότι μπροστά σε όσα του συνέβησαν στο υπόλοιπο της ζωής του, αυτό είναι το πιο… βαρετό και προσθέτει ότι δεν έγινε καμία παρανομία και δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο. Απλά η ουκρανική εταιρεία ενέργειας Burisma, που του έδωσε θέση στο διοικητικό της συμβούλιο, το έκανε μόνο και μόνο για το επίθετό του και ήθελε να πει με αυτόν τον τρόπο «ένα ηχηρό “άντε γ…σου” στον Πούτιν», γράφει ο ίδιος.

Το βιβλίο ονομάζεται «Beautiful things» (Ομορφα πράγματα) και αναφέρεται σε μία φράση που έλεγε ο Χάντερ Μπάιντερν με τον αδελφό του, Μπο, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, για να περιγράψουν την ομορφιά της ζωής. Η αμοιβή του συγγραφέα λέγεται ότι έφτασε τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...