380
Κουίζ για δυνατούς λύτες ή ειλημμένη απόφαση το άνοιγμα των καταστημάτων; «Τα φώτα» στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων | SOOC

Λιανεμπόριο ανοικτό με περιορισμούς, αλλά όχι με… click

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 09:59
Κουίζ για δυνατούς λύτες ή ειλημμένη απόφαση το άνοιγμα των καταστημάτων; «Τα φώτα» στη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων
|SOOC

Λιανεμπόριο ανοικτό με περιορισμούς, αλλά όχι με… click

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 09:59

Το λιανεμπόριο, εφόσον λειτουργήσει με όρους που δεν θα δημιουργήσουν λαοθάλασσες στους εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο, θα μπορούσε να ανοίξει, δεδομένου και ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη επαναλειτουργίας του.

Αυτή ήταν η εκτίμηση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για το πόσο ρεαλιστική είναι η προοπτική επαναλειτουργίας της αγοράς με τη σημερινή βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα.

Από την πλευρά του, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε δηλώσεις του στο Οpen, χαρακτήρισε τον Απρίλιο μήνα μετάβασης, ξεκαθαρίζοντας πως όταν δοθεί το «πράσινο» φως για τα καταστήματα, αυτά δεν θα λειτουργήσουν click away ή click inside, αλλά κανονικά με την επιβολή συγκεκριμένων περιορισμών.

«Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής», είπε αναφερόμενος στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε επίσης ότι κανονικά θα ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα: «Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση», σχολίασε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι «δεν θα πρέπει να προδικάζουμε τι θα πούμε εμείς στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων», επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση προτείνει πιθανή άρση των μέτρων, η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει, όπως ο γιατρός προτείνει θεραπεία και ο ασθενής αποφασίζει αν θα την ακολουθήσει.

Η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Οπως είπε, καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να ανοίξει με πλήρη ασφάλεια. «Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι οποιαδήποτε έναρξη δραστηριότητας δεν θα συμβάλει σε κάποιο βαθμό, ανάλογα με τη δραστηριότητα και τον τρόπο που θα ασκηθεί, στη διασπορά της νόσου. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν τόσο μεγάλο κίνδυνο και αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, εκτιμώντας ότι το λιανεμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει, εφόσον ασκηθεί με όρους που –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– δεν θα δημιουργήσουν λαοθάλασσες στους εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο.

Απαντώντας, τέλος, στα σχόλια περί αποτυχίας των υφιστάμενων μέτρων, υποστήριξε ότι «αν δεν υπήρχε το lockdown, θα είχαμε ζήσει τον «Αρμαγεδδώνα» της Πορτογαλίας και της Αγγλίας, δεν είναι σωστό να λέμε ότι δεν απέδωσαν τα μέτρα. Αν είχαμε και πλήρη εφαρμογή των μέτρων, θα είχαμε και άλλη, διαφορετική εικόνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...