322
Ο υπουργός Επικρατείας σε φωτογραφία από το βήμα της Βουλής | ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης: Προσωπική σχέση του Μητσοτάκη με τον Μπάιντεν –  H αξία της σε διπλωματικό επίπεδο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 09:11
Ο υπουργός Επικρατείας σε φωτογραφία από το βήμα της Βουλής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γεραπετρίτης: Προσωπική σχέση του Μητσοτάκη με τον Μπάιντεν –  H αξία της σε διπλωματικό επίπεδο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 09:11

Για σοβαρή αναβάθμιση του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν Μητσοτάκης και Μπάιντεν ανήμερα την 25η Μαρτίου, θέλησε να σημειώσει την «προσωπική σχέση που συνδέει τον Πρωθυπουργό με τον αμερικανό πρόεδρο».

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι την αξία που έχει το ζήτημα αυτό για την ελληνική διπλωματία», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Επικαλούμενος εξάλλου τις τελευταίες τοποθετήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο εν γένει, ο κ. Γεραπετρίτης πρόσθεσε στη συνέντευξή του:

«Γενικά βρισκόμαστε σε ένα πολύ “καλό φεγγάρι” με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα γίνει επικοινωνία του πρωθυπουργού και αυτή θα είναι η απαρχή μιας καλής περαιτέρω σχέσης (…) Είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή σχέση με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι».

Η ΕΕ είναι στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου

Ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση δεδηλωμένα είναι στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, αυτό που εμείς περιμένουμε, είναι αυτού του τύπου η αλληλεγγύη να καταγραφεί με πολύ συγκεκριμένα κεφάλαια των Συμπερασμάτων είτε δηλώσεων. Προς αυτήν την κατεύθυνση», συνέχισε, «κρίσιμο είναι να υπάρχει πάντοτε η απειλή των κυρώσεων έτσι ώστε να υπάρχει και ένας πειθαναγκασμός» προκειμένου να έχει η Τουρκία πιο κατευναστική στάση.

Σε ερώτηση εξάλλου για την επικείμενη αγορά φρεγατών, ξεκαθάρισε ότι οι ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού είναι το μοναδικό κριτήριο για την αγορά αυτή.

 Στο τέλος της εβδομάδας οι λεπτομέρειες για τα self tests

Οσον αφορά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests), γνωστοποίησε ότι θα κυκλοφορούν πιθανότατα και στο εμπόριο, ενώ έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική καινοτομία της επιστήμης, που δίνει εργαλεία στη μάχη κατά της διασποράς του ιού. «Η Ελλάδα, όπως συνέβη και με τα rapid tests, θα είναι η πρώτη, ίσως από τις πρώτες χώρες που θα κυκλοφορήσουν αυτό το νέο εργαλείο και σίγουρα η πρώτη χώρα που θα διανείμει σε όλους τους πολίτες τα διαγνωστικά αυτά τεστ», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...