173
Οι εικόνες της Νέας Σμύρνης έφεραν αλλαγές στην κορυφή της ΔΙΑΣ | Handout via REUTERS

Απομακρύνθηκε λόγω Νέας Σμύρνης ο διοικητής της ΔΙΑΣ – αλλαγές και στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 16:25
Οι εικόνες της Νέας Σμύρνης έφεραν αλλαγές στην κορυφή της ΔΙΑΣ
|Handout via REUTERS

Απομακρύνθηκε λόγω Νέας Σμύρνης ο διοικητής της ΔΙΑΣ – αλλαγές και στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 16:25

Απομακρύνθηκε με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ ο διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ, σε μία απόφαση που φέρεται να συνδέεται με το επεισόδιο αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις 7 Μαρτίου, με τον ξυλοδαρμό πολίτη από ανθυπαστυνόμο,

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων και διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και έφερε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ζητήσει συγγνώμη από τη Βουλή. Προ ημερών είχε μεταφερθεί και η ενόχληση του κ. Χρυσοχοΐδη για τους επικεφαλής της ΔΙΑΣ.

Ως γνωστόν ο ανθυπαστυνόμος που πρωταγωνίστησε στον επεισόδιο του άγριου ξυλοδαρμού του 29χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή στη Νέα Σμύρνη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οπως ωστόσο μετέδωσε το Mega, τη Δευτέρα αποφασίστηκε και η απομάκρυνση του διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ από την Υπηρεσία, ο οποίος θα παραμείνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια καταγγελιών, διαλύθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ ταυτόχρονα στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ (τη διάλυση της οποίας αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ), τοποθετήθηκαν ως επικεφαλής έμπειροι αξιωματικοί από άλλες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...