434
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/SOOC/CreativeProtagon

Νέα πυρά Φλωρίδη κατά Φώφης: Το δρομολόγιό της δείχνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 14:05
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/SOOC/CreativeProtagon

Νέα πυρά Φλωρίδη κατά Φώφης: Το δρομολόγιό της δείχνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 14:05

Συνέχεια στην κριτική του για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και κυρίως της προέδρου του Φώφη Γεννηματά έδωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος αυτού που συνηθίζαμε να αποκαλούμε «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ».

Αυτή τη φορά ο κ. Φλωρίδης δεν παρενέβη μέσω social media –μια ανάρτησή του για μια άλλη ανάρτηση της κυρίας Γεννηματά είχε προκαλέσει την αντίδραση του Βασίλη Κεγκέρογλου κ.ο.κ– αλλά με άρθρο στα «Νέα», εφημερίδα που παραδοσιακά εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο. Και σε αυτό το άρθρο ο πρώην υπουργός παρατηρεί ότι «το δρομολόγιο» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δείχνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φλωρίδης σημειώνει ότι ενώ το ΚΙΝΑΛ «προσπάθησε να οριοθετηθεί με πολιτική σοβαρότητα και από τα κυβερνητικά λάθη, αλλά και από τον κλιμακούμενο αρνητικό και καταστροφικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ», το τελευταίο διάστημα έχει συντονιστεί με τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιστροφής του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς», «αστυνομοκρατίας» και με κορύφωση, όπως λέει, την τελευταία ανακάλυψη ότι «η πανδημία χρησιμοποιείται ως σχέδιο από την κυβέρνηση για την εξόντωση επιχειρήσεων και εργαζομένων».

Τι συμβαίνει; αναρωτιέται ο κ. Φλωρίδης.

Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων:

«Ακριβώς σ’ αυτές τις συνθήκες πολιτικής κατάθλιψης, κάποιοι διατηρούσαν την ελπίδα για μια υπεύθυνη και θετική στάση αντιπολίτευσης του ΚΙΝΑΛ, που, είναι αλήθεια ότι σε κάποιες στιγμές, προσπάθησε να οριοθετηθεί με πολιτική σοβαρότητα και από τα κυβερνητικά λάθη, αλλά και από τον κλιμακούμενο αρνητικό και καταστροφικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

»Ολα αυτά μέχρι το σημείο εκείνο όπου η κυβέρνηση πιεσμένη από τη σφοδρότητα των πανδημικών κυμάτων και βαλλόμενη από τα πυρά της αξιωματικής και μη αντιπολίτευσης, άρχισε να μετρά διαχειριστικά και επικοινωνιακά λάθη. Και τότε, ως εκ θαύματος, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ άρχισε να συντονίζεται ταχέως με το γνωστό συριζαϊκό αφήγημα της “επιστροφής του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς”, της “αστυνομοκρατίας”, της στρατηγικής της έντασης, της “καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και με κορύφωση την τελευταία ανακάλυψη ότι “η πανδημία χρησιμοποιείται ως σχέδιο από την κυβέρνηση για την εξόντωση επιχειρήσεων και εργαζομένων”. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Είναι, άραγε, μια αγωνιώδης και αγχώδης προσπάθεια της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να συντονιστεί με το “αίσθημα κούρασης και ανασφάλειας”, για να δρέψει τους πολιτικούς καρπούς της κυβερνητικής φθοράς; Μα αυτό δεν συμβαίνει ούτε από τον αυθεντικό εκφραστή, τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν αναλύσεις και δημοσκοπήσεις; Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να εκτελεστεί μια προαποφασισμένη στροφή για δρομολόγηση της αντιδεξιάς-αντικυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών και της απλής αναλογικής; Είναι συνδυασμός και των δύο; Μήπως είναι ταυτόχρονα και μια προετοιμασία, που συνδυάζεται και με τα δύο παραπάνω, για να κατηγορηθούν οι επίδοξοι διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, ως πράκτορες της Δεξιάς και του Μητσοτάκη; Σε κάθε περίπτωση, γρήγορα οι εξελίξεις θα δείξουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...