615
O Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και, δεξιά, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Κλίντον στα (ζωηρά) φοιτητικά τους χρόνια | CreativeProtagon/Facebook

Ο Μπάιντεν τους απέλυσε, αφού τους έκαψαν τα «τσιγαριλίκια»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 21:03
O Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και, δεξιά, ο Μπαράκ Ομπάμα και οι Κλίντον στα (ζωηρά) φοιτητικά τους χρόνια
|CreativeProtagon/Facebook

Ο Μπάιντεν τους απέλυσε, αφού τους έκαψαν τα «τσιγαριλίκια»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 21:03

Παράδοξο είναι, αφού σε πολλές Πολιτείες το ελαφρύ ναρκωτικό είναι πλέον νόμιμο, είτε για ψυχαγωγικούς είτε για ιατρικούς λόγους. Πόσο μάλλον που Δημοκρατικοί πρόεδροι έχουν πει πως κάποτε δοκίμασαν κάνα δυο «τσιγαριλίκια». Να, ακόμη και η Κάμαλα Χάρις, η αντιπρόεδρος του Μπάιντεν, δεν έκρυψε ότι έχει καπνίσει «χόρτο» στο κολέγιο. Οπότε οι πέντε απολύσεις από τη μάζα των άρτι προσληφθέντων στον Λευκό γιατί έγιναν; Επειδή οι άνθρωποι είχαν την ειλικρινή αφέλεια να δηλώσουν ότι κάπνισαν και καπνίζουν ακόμη μαριχουάνα; Υπερβολικό δεν είναι;

Οχι, λέει ο Λευκός Οίκος αμυνόμενος. H εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι απέρριψε τις αιτιάσεις περί υποκρισίας διευκρινίζοντας ότι «μόνο πέντε άτομα απολύθηκαν, ενώ οι προσλήψεις είναι εκατοντάδες». Και εξήγησε ότι αυτοί οι πέντε δεν θέλησαν να συγκρατηθούν και να διακόψουν τη χρήση του ναρκωτικού για το διάστημα της θητείας τους. Δηλαδή δεν αποδέχθηκαν να υφίστανται τακτικούς ελέγχους ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Ε, για αυτόν τον λόγο απολύθηκαν. Βεβαίως, νωρίτερα είχαν την αφέλεια να παραδεχθούν ότι είναι χρήστες μαριχουάνας.

Στις ΗΠΑ σήμερα η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς έχει γίνει νόμιμη σε 14 Πολιτείες, ενώ σε άλλες 35 επιτρέπεται η χρήση της για καθαρώς ιατρικούς σκοπούς. Σε μερικές γωνιές της Αμερικής οι μερακλήδες μπορούν να καλλιεργούν τα φυτά, οι άρρωστοι να αγοράζουν τη μαριχουάνα με ιατρική συνταγή, και όλοι τους να κουβαλούν επάνω τους από 25 μέχρι 70 γραμμάρια για προσωπική χρήση.

Οπαδοί της αποποινικοποίησης ανεμίζουν έξω από το Καπιτώλιο πράσινες σημαίες που μιμούνται την αμερικανική: τα αστέρια της αστερόεσσας έχουν αντικατασταθεί από της κανναβουριάς τα φύλλα… (REUTERS/Yuri Gripas)

Η ινδική κάνναβη χρησιμοποιείται ακόμη και στην παρασκευή φαγητών και καλλυντικών, ωστόσο παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Είναι μία από τις αντινομίες των ΗΠΑ αυτή, μία αντίθεση μεταξύ των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την πάροδο των ετών και σε κάθε επίπεδο. Το τελευταίο πρόβλημα είναι αυτό που δημιουργήθηκε στον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι η νέα διοίκηση Μπάιντεν εφαρμόζει από τον περασμένο Φεβρουάριο έναν νέο, πιο ανεκτικό κανονισμό σχετικά με την ινδική κάνναβη. Σε αυτόν, ατυχώς, βασίστηκαν (υπέρ το δέον, όπως αποδείχθηκε) και οι πέντε απολυθέντες.

Νεανικές αμαρτίες

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, παλιά εισαγγελέας σημειωτέον, έχει πει ότι κάπνισε και αυτή «χόρτο» όταν ήταν φοιτήτρια. Ο Μπιλ Κλίντον είχε δηλώσει προτού εκλεγεί πρόεδρος ότι κάνα δυο φορές φουμάρισε ως φοιτητής μαριχουάνα, στα είκοσι χρόνια του, όμως δεν του άρεσε και δεν συνέχισε, ενώ ο τολμηρότερος των πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένει ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος είπε χωρίς κόμπλεξ ότι όχι μόνο «τσιγαριλίκια» έχει καπνίσει, αλλά και κοκαΐνη έχει δοκιμάσει στη ζωή του, παλιά βέβαια, όταν ήταν μαθητής και φοιτητής.

Ο Κλίντον, την άνοιξη του 1992 και ενώ έτρεχε στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, παραδέχτηκε ότι είχε «πειραματιστεί» με μαριχουάνα «μία ή δύο φορές», όταν ήταν εικοσάχρονο παλικαράκι, φοιτητής στην Οξφόρδη. «Δεν έχω παραβιάσει ποτέ κρατικό νόμο» είχε δηλώσει ο Μπιλ, «δεν κατέβασα τον καπνό, δεν μου άρεσε, και έκτοτε δεν το ξαναδοκίμασα». Οι καιροί είχαν αλλάξει για την Αμερική, και ο Κλίντον έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραδέχθηκε χρήση ναρκωτικών, έστω και με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Βέβαια φήμες υπήρχαν και για άλλους προέδρους, ότι ο ίδιος ο Τζορτζ Ουάσινγκτον έπαιρνε οπιούχα για τον πόνο, ότι ο Τζον Κένεντι είχε κάνει «μερικά τζόιντ», αλλά δεν υπήρξε ποτέ κάποια επιβεβαίωση.

Την μάλλον αδέξια εκμυστήρευση του Κλίντον ακολούθησε, μία δεκαπενταετία αργότερα, η θαρραλέα όσο και έξυπνη εξομολόγηση του Ομπάμα, καθότι ήταν και εκείνη προεκλογική. Ο μετέπειτα πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόλαβε το παραδημοσιογραφικό σούσουρο λέγοντας ότι χρήση των ναρκωτικών στο λύκειο και στο κολέγιο ήταν για αυτόν παρηγοριά για τον θάνατο του πατέρα του: «Ηταν ένας τρόπος ανακούφισης του πόνου» έγραψε και στο βιβλίο του «Oνειρα από τον πατέρα μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...