288
Φωτογραφία αρχείου από το «Ασκληπιείο» Βούλας | Intime

Μόνο 45 ιδιώτες γιατροί στην Αθήνα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 19:20
Φωτογραφία αρχείου από το «Ασκληπιείο» Βούλας
|Intime

Μόνο 45 ιδιώτες γιατροί στην Αθήνα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ΕΣΥ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2021, 19:20

Εκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στις προσπάθειες που γίνονται στο ΕΣΥ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές που απειλούνται από τη λοίμωξη Covid-19, απεύθυνε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνων (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΣΑ, μόνο 45 γιατροί-μέλη του έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ και να βοηθήσουν σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας.

Μάλιστα, ο αριθμός αυτός συγκεντρώθηκε μετά από μηνύματα και email που έχουν λάβει την τελευταία εβδομάδα, οπότε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον Γιώργο Πατούλη είχαν απευθύνει τηλεοπτικά πρόσκληση στους συναδέλφους τους (εδώ).

Επιπλέον, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί, ώστε να δίνει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Οι γιατροί, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα αμείβονται με 2.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία θα είναι αφορολόγητα, συν τις εφημερίες οι οποίες για παράδειγμα στην πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια θα κυμαίνονται από τα 1.000 μέχρι και 1.400 ευρώ τον μήνα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο  κ. Πατούλης τόνισε ότι «ευχαριστούμε τους συναδέλφους ιδιώτες ιατρούς που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας και του ΙΣΑ και δήλωσαν συμμετοχή να συνδράμουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Κάνω έκκληση και προσωπικά στους συναδέλφους να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να συμβάλλουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση».

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επιστράτευση των γιατρών, καθώς ο κ. Κικίλιας έδωσε περιθώριο 48 ωρών για να δηλώσουν συμμετοχή στο ΕΣΥ ακόμα 200 γιατροί (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...