315
Το κτίριο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό όπου θα εγκατασταθεί το εμβολιαστικό κέντρο |

Στο Ελληνικό Κέντρο Ξιφασκίας το δεύτερο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 14:00
Το κτίριο της Ξιφασκίας στο Ελληνικό όπου θα εγκατασταθεί το εμβολιαστικό κέντρο
|

Στο Ελληνικό Κέντρο Ξιφασκίας το δεύτερο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 14:00

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Ξιφασκίας, που βρίσκεται στους χώρους του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Απρίλιο το δεύτερο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής. Ακολουθεί, πιθανόν μέσα στον Μάιο, το τέταρτο εμβολιαστικό κέντρο στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνο για τα εμβόλια του κορονοϊού, μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού σε ακόμη τέσσερις κατηγορίες πολιτών, ενώ αναμένονται και νέες δόσεις εμβολίων, οι οποίες θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μέσα στον Απρίλιο.

«Το επόμενο διάστημα και μέσα στον Μάρτιο, θα ανοίξουμε την επόμενη ομάδα που είναι οι ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου της ομάδας Α (εδώ) και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα από 70 έως και 74 ετών. Επόμενη σε σειρά είναι η ηλικιακή ομάδα από 65 έως και 69 ετών».

Οπως εξηγεί ο ίδιος, η Pfizer έχει ήδη κοινοποιήσει το πλάνο παραδόσεων στην κυβέρνηση και «για τον Απρίλιο και αναμένουμε από τη συγκεκριμένη εταιρεία 1.071.000 δόσεις εμβολίων».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται και το πλάνο παραδόσεων και από τις υπόλοιπες εταιρείες. «Σε επικοινωνία μας με την εταιρεία Johnson and Johnson, η εταιρεία επιβεβαίωσε και σε εμάς, αλλά και την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή, τη δέσμευσή της να παραδώσει τον αριθμό δόσεων που έχει συμφωνηθεί για το 2ο τρίμηνο του 2021 με τις παραδόσεις να ξεκινούν μετά τα μέσα Απριλίου», συμπληρώνει.

Το τρίτο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο

Με στόχο να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών, η Lamda Dev. και έπειτα από συνεννόηση με την κυβέρνηση, έθεσε στη διάθεση της πολιτείας τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Ξιφασκίας στον χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Εκεί, θα λειτουργήσει τον επόμενο μήνα το δεύτερο μεγα-εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής.

«Εχοντας ως γνώμονα των δραστηριοτήτων της τη σταθερή πεποίθηση ότι το “Ελληνικό” ανήκει στους πολίτες, η Lamda Dev. τάσσεται στο πλευρό των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...