679
Θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, παρά την απειλή διασποράς της Covid-19 | REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Πίσω στις δουλειές μας αμέσως, απαιτούν οι εκδιδόμενες Ολλανδέζες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 21:30
Θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, παρά την απειλή διασποράς της Covid-19
|REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Πίσω στις δουλειές μας αμέσως, απαιτούν οι εκδιδόμενες Ολλανδέζες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2021, 21:30

«Blow Jobs Are Real Jobs», «Η πεολειχία είναι πραγματική δουλειά», θα λέγαμε, ελαφρώς πιο διακριτικά, στα ελληνικά, μεταφράζοντας ίσως το πιο χαρακτηριστικό από τα συνθήματα των εκδιδόμενων γυναικών που συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τρίτη μπροστά από τη Βουλή της Ολλανδίας στη Χάγη.

Αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές ούτως ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού για ορισμένα επαγγέλματα αλλά όχι για το δικό τους, το οποίο ασκείται κατά βάση νόμιμα στην Ολλανδία. Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Ρότερνταμ και στο Αμστερνταμ με τις επαγγελματίες του σεξ να δηλώνουν «ναι στην εργασία του σεξ» αλλά «όχι στο στίγμα».

Οι επαγγελματίες του σεξ πιέζουν την ολλανδική κυβέρνηση για να επιστρέψουν στις δουλειές τους όπως κια οι ομάδες άλλων εργαζομένων… /REUTERS/Piroschka Van De Wouw

«Διαδηλώνω επειδή οι επαγγελματίες του σεξ υφίστανται διακρίσεις. Μπορείτε να πάτε στο κομμωτήριο ή σε έναν φυσικοθεραπευτή, αλλά δεν μπορείτε να επισκεφτείτε μια επαγγελματία του σεξ», δήλωσε η Ιβέτ Λουρς, μία από τις διαμαρτυρόμενες γυναίκες, η οποία στις γενικές εκλογές της 17ης Μαρτίου θα διεκδικήσει την είσοδό της στη βουλή της Ολλανδίας.

Επειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας της χώρας Ούχο Ντε Γιόνγκε, την περασμένη Τετάρτη άρχισαν να εργάζονται ξανά στην Ολλανδία, όσοι και όσες ασκούν επαγγέλματα τα οποία απαιτούν τη σωματική επαφή, όπως οι κομμωτές κι οι κομμώτριες και οι μασέρ. Ομως αποκλείστηκαν ειδικά οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών, με την αιτιολογία ότι είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχει ασφάλεια καθώς ο σαρκικός έρωτας προϋποθέτει εξ ορισμού τη στενή σωματική επαφή.

«Εγώ είμαι αφέντρα S&M. Μπορώ να κλειδώνω (τους πελάτες) σε ένα κλουβί, να στέκομαι μακριά τους, (μπορώ) ακόμη και να εφαρμόσω τους κανόνες COVID, μπορούμε να παίξουμε τον γιατρό, μπορώ να τους φορέσω ένα λουρί για σκύλους. Oλα είναι δυνατά, έχω ένα πολύ μακρύ μαστίγιο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», επισήμανε από την πλευρά της μία εκδιδόμενη γυναίκα ονόματι «Princess Patricia» η οποία ειδικεύεται στους λάτρεις του σαδομαζοχισμού. «Πρέπει και εμείς να καταβάλλουμε το ενοίκιο όπως ο καθένας που εργάζεται, οπότε γιατί όλοι εργάζονται εκτός από εμάς;», διερωτήθηκε η Μελίσα η οποία υπό κανονικές συνθήκες προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Αρνεμ.

Ομως στην Ολλανδία (όπως και στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που εξακολουθούν να τελούν υπό καθεστώς lockdown) υπάρχει και μία άλλη κατηγορία επαγγελματιών που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο: οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων, των καφέ και των μπαρ της Ολλανδίας τα οποία είναι κλειστά από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Στριπ σόου… επί τροχών για τις ανάγκες της κινητοποίησης των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Επίσης την περασμένη Τρίτη, την ημέρα, δηλαδή, που βγήκαν στους δρόμους οι επαγγελματίες του σεξ, κάποιοι καταστηματάρχες άνοιξαν συμβολικά τα μαγαζιά τους και έστρωσαν τα τραπέζια τους σε εξωτερικούς χώρους, σερβίροντας όχι ανθρώπους, αλλά κούκλες. «Περιμέναμε πάρα πολύ και δεν βλέπουμε καμία προοπτική από την κυβέρνηση. Εχουμε απαυδήσει», ανέφερε ο Πέιτερ Μπέντερ, ιδιοκτήτης ενός καφέ – μπαρ στο Ρότερνταμ.

«Κατανοώ τη δυσφορία τους. Νομίζω πως όλοι την αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά. Αλλά δεν είναι ακόμα δυνατό. Ετσι έχουν τα πράγματα», επισήμανε ο Βόπκε Χούκστρα, απευθυνόμενος στους επαγγελματίες της εστίασης. Ομως για τις επαγγελματίες του σεξ ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών δεν είπε κουβέντα.

Πάντως έχει δίκιο όσον αφορά το γεγονός ότι είναι αδύνατο να ανοίξουν τα μπαρ και τα καφέ και τα εστιατόρια της Ολλανδίας καθώς από τις 22 Φεβρουαρίου έως και σήμερα καθημερινά στη χώρα καταγράφονται κατά μέσο όρο περισσότερα από 4.500 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...