391
| SOOC/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/CreativeProtagon

Opinion Poll: Στο 17,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και καμπανάκια για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 11:48

Opinion Poll: Στο 17,1% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και καμπανάκια για την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 11:48

Μια νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει μια σειρά από σταθερές παραμέτρους στο πολιτικό σκηνικό. Οπως κατέγραψε η έρευνα της Opinion Poll, η κυβέρνηση υφίσταται φθορά, ωστόσο η διαφορά της από την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει μεγάλη –με έναν τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να έχει και αυτός απώλειες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα της Opinion διεξήχθη στο διάστημα 15 -19 Φεβρουαρίου. Πρόκειται δηλαδή για ένα πενθήμερο αμέσως μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας «Μήδεια» και εν μέσω αποκαλύψεων και καταγγελιών για την υπόθεση Λιγνάδη (η περιβόητη πλέον συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη δόθηκε την τελευταία ημέρα της έρευνας, 19 του μήνα).

Φαίνεται ότι τα όσα συνέβησαν –συμπεριλαμβανομένου και του «φάουλ» της Ικαρίας– είχαν κόστος στη ΝΔ και στην κυβέρνηση, τόσο στον δείκτη ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, όσο και σε αυτόν της δημοτικότητας του Πρωθυπουργού. Ωστόσο, αυτοί οι δείκτες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου!

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει ένα 37,3%, έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεβασμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής, στο 7,1% –συμπτωματικά ή μη, η έρευνα αφορά την Κεντροαριστερά. Ακολουθούν το ΚΚΕ (5,3%), η Ελληνική Λύση (4,4%) και το ΜέΡΑ25 (3,1%).

Σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο και την αντίστοιχη έρευνα, καταγράφεται μεν μείωση της επίδοσης της ΝΔ, κατά 1,3%, όμως, συρρίκνωση των ποσοστών του καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα είναι η ψαλίδα ουσιαστικά να διατηρείται αμετακίνητη: στο 17,1% (από 17,2% τον Ιανουάριο).

Μια ματιά στην εξέλιξη των ποσοστών κάνει οφθαλμοφανή τη φθορά της κυβέρνησης, αλλά και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αποκομίσει δημοσκοπικά οφέλη. Από τον περασμένο Ιούλιο, η ΝΔ έχει χάσει περί τις τέσσερις μονάδες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν χάνει και αυτός, δεν κερδίζει.

Αντιθέτως, το ΚΙΝΑΛ δείχνει μια σταθερή ανοδική τάση, χωρίς βέβαια αυτή να δείχνει ικανή να ανατρέψει το σκηνικό την τρέχουσα περίοδο (η εκλογική επιρροή του Κινήματος Αλλαγής είναι στο ένα τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ).

Κατά τα άλλα, η δημοτικότητα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στο 58,4%, σχεδόν 25 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο πολιτικό αρχηγό, που είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Ενδιαφέρουσα είναι η υπεροχή του Πρωθυπουργού στον χώρο του Κέντρου, με το 78,9% όσων αυτοκαθορίζονται ως κεντρώοι να κρίνουν θετικά το έργο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...