308
| Nikos Libertas / SOOC

Στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Αμυγδαλέζα τα αδιάθετα εμβόλια της «Μήδειας»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 13:09
| Nikos Libertas / SOOC

Στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Αμυγδαλέζα τα αδιάθετα εμβόλια της «Μήδειας»

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 13:09

Απέναντι σε ένα αναπάντεχο πρόβλημα μέσα στο πρόβλημα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική βρέθηκε την Τρίτη η κυβέρνηση: τα χιλιάδες ακυρωμένα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 δημιούργησαν τον κίνδυνο για ανάλογα χαμένες δόσεις εμβολίων.

Ως γνωστόν τα εμβόλια των Pfizer και BioNTech καθώς και της Moderna έχουν μια ευαισθησία. Διατηρούν σε βαθιά κατάψυξη και αφού αποψυχθούν έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Αν χαθεί το ραντεβού, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χαθούν οι δόσεις.

Το μήνυμα λοιπόν που  έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί μετά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, «να μην πάει καμία δόση χαμένη» υλοποιήθηκε άμεσα από το κυβερνητικό επιτελείο που είναι επιφορτισμένο με την επιχείρηση «Ελευθερία».

Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα της εν λόγω στρατηγικής μέσω του Μηχανισμού Αναπλήρωσης Ραντεβού που έχει δημιουργηθεί προληπτικά από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος. Έτσι, ακόμα και την Τρίτη που ήταν η πιο δύσκολη μέρα για την Αττική, καθώς αναβλήθηκαν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό λόγω κακοκαιρίας, τα ανακλαστικά λειτούργησαν άμεσα και έγινε τεράστια προσπάθεια απ΄όλους τους εμπλεκόμενους να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε για να μην πεταχτούν τα φιαλίδια με τις αδιάθετες δόσεις.

Ως τώρα ο Μηχανισμός καλούσε να καλύψουν τις αδιάθετες δόσεις στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της δεδομένης ετοιμότητάς τους να ανταποκριθούν άμεσα σε κλήση για εμβολιασμό. Ωστόσο την Τρίτη προστέθηκαν και δομές αυξημένου κινδύνου που βρίσκονται αργότερα στην σειρά προτεραιοποίησης που έχει τεθεί.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μεσάνυχτα το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εμβολιασμοί με αδιάθετες δόσεις από τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έγιναν και σε μετανάστες και προσωπικό στον στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό όλων των ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον Βασίλη Κικίλια και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...