268
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας | ΙΝΤΙΜΕnews

Λέκκας (ΟΑΣΠ): Σμηνοσειρά σεισμών στη Ναύπακτο – μπορεί να συνεχιστεί για ημέρες

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:03
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Λέκκας (ΟΑΣΠ): Σμηνοσειρά σεισμών στη Ναύπακτο – μπορεί να συνεχιστεί για ημέρες

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:03

Καθησυχαστικός για τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5.36 το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ναύπακτο, εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

«Είχαμε τον σεισμό στις 5:36, όμως είχαν προηγηθεί άλλοι 10 σεισμοί από 2,5 έως 4 Ρίχτερ όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια είχαμε επίσης σεισμούς έως 4,4 Ρίχτερ. Πρόκειται για σεισμική ακολουθία που χαρακτηρίζεται σμηνοσειρά», ανέφερε o κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στο Μega.

«Τα χαρακτηριστικά αυτών των σεισμικών δονήσεων είναι ότι είναι πολλές, μικρού μεγέθους και εκδηλώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή της τάξης μερικών ημερών», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, χωρίς να αποκλείσει τη συνέχιση της σεισμικής ακολουθίας για μερικές ακόμα ημέρες.

«Είναι μια συνήθης διαδικασία για την περιοχή. Μπορεί να συνεχιστεί η ακολουθία για μερικές ημέρες με παρόμοια μεγέθη. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου, η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δεν μας προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι υπό επιτήρηση η περιοχή. Η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς, όμως αυτό δεν είναι βάση για να υποθέσουμε ότι θα έχει μεγαλύτερο τώρα. Εδώ η ακολουθία έχει τα χαρακτηριστικά της σμηνοσειράς σεισμών, που δεν πάνε σε μεγάλα μεγέθη», εξήγησε ο κ.Λέκκας.

«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 05:36 σήμερα, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες», ανέφερε από την πλευρά του, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος.

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από την στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στο Κορινθιακό κόλπο τα βλέπουμε αυτά».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...