784
Η Κατερίνα Στεφανίδη στο ΣΕΦ, λίγο πριν την προσπάθεια της στο άλμα επί κοντώ. Τα όσα δήλωσε μετά προβληματίζουν | INTIMENEWS

Αλμα στο παράλογο; «Ο εμβολιασμός δεν μου βγάζει τόσο νόημα» λέει η Κατερίνα Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 21:06
Η Κατερίνα Στεφανίδη στο ΣΕΦ, λίγο πριν την προσπάθεια της στο άλμα επί κοντώ. Τα όσα δήλωσε μετά προβληματίζουν
|INTIMENEWS

Αλμα στο παράλογο; «Ο εμβολιασμός δεν μου βγάζει τόσο νόημα» λέει η Κατερίνα Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2021, 21:06

Από το ΣΕΦ βγήκαν κάποιες ειδήσεις το βράδυ του Σαββάτου.

Μία είναι ότι το ελληνικό επί κοντώ έχει παρόν και μέλλον: Η Ελένη Πόλακ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στον κλειστό στίβο και έκανε μια επίδοση που αφήνει υποσχέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μια δεύτερη είναι ότι η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατετάγη δεύτερη, θα τερματίσει εδώ, στους πανελλήνιους αγώνες, τη χειμερινή σεζόν και θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της για το Τόκιο.

Και μια τρίτη είναι ότι η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, γνωστή επικριτής της ΔΟΕ, έκανε μια πολύ αμφίσημη δήλωση για τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, που δεν μπορεί παρά να συζητηθεί.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Ελένη Πόλακ έκανε το Σάββατο το όνειρό της πραγματικότητα, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με άλμα στα 4,71 μ.

Όπως σημείωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελένη Πόλακ αναδείχθηκε νικήτρια και παράλληλα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 4,70 μ. από το περασμένο καλοκαίρι στο διασυλλογικό πρωτάθλημα), κατέχει την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, πίσω από τη Σιντόροβα, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Χόλι Μπράντσο, που έχει κάνει 4,85 μέτρα.

«Νιώθω ανακούφιση, καθώς κατάφερα να πετύχω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και παράλληλα να επιβεβαιώσω την καλή μου κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν. Εκεί θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Πιστεύω πως πριν τελειώσει η σεζόν θα είμαι σε θέση να κάνω υψηλότερα άλματα. Σήμερα τα 4,81 μ. δεν ήταν όπως θα ήθελα, ωστόσο είναι ένα ύψος που βλέπω πρώτη φορά σε αγώνα. Είχαν προηγηθεί οι δύο αγώνες στη Γαλλία, που ήταν μια καλή εμπειρία», είπε η 24χρονη επικοντίστρια που ξεπέρασε για δεύτερη φορά το φράγμα των 4,70 μέτρα.

Η Ελένη Πόλακ σε μια προσπάθεια της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (INTIME)

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) ήταν δεύτερη στον αγώνα με 4,61 μ. και καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,71 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία, λόγω του τραυματισμού, αλλά και των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο επέλεξε να βάλει πρόωρο φινάλε στη σεζόν. Η χρυσή ολυμπιονίκης του 2016 στο επί κοντώ αφού έβαλε στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα αποφάσισε να πει «όχι» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε στην Αμερική και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες του ανοιχτού και να μη συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι νωρίς και αυτό μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να σταματήσω τη σεζόν, να ξεκουραστώ, να ξεπεράσω στο απόλυτο έναν τραυματισμό στο δικέφαλο κι έπειτα να ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό. Η χειμερινή σεζόν πήγε καλά, αφού κατάφερα κι έκανα αγώνες με όλη μου τη φόρα και απέκτησε και πάλι τη επαφή με μεγάλα άλματα, μετά την αγωνιστική απραξία του 2020», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Ωστόσο αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της χρυσής ολυμπιονίκη, στην ΕΡΤ, σχετικά με τις πιέσεις της ΔΟΕ στους αθλητές να εμβολιαστούν εν όψει των Αγώνων του Τόκιο.

Χωρίς να έχει κάποια άμεση επιστημονική γνώση —έχει σπουδάσει νευροψυχολογία—  η Κατερίνα Στεφανίδη αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, όχι μόνο εν όψει των Αγώνων αλλά και γενικότερα. Αρχικά τοποθετήθηκε σχετικά με το ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ζητήσει από τους αθλητές να εμβολιαστούν.

«Ο εμβολιασμός για εμένα δεν βγάζει κανένα νόημα, από τη στιγμή που όταν κάνεις το εμβόλιο, συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, εκτός αν έχουμε 100% όλοι εμβολιαστεί κάτι που δεν είναι εφικτό. Δεν υπάρχει καμία ανοσία της αγέλης, στο Ολυμπιακό Χωριό μιλάω, προστατεύεις μόνο τον εαυτό σου», σημείωσε, για να συμπληρώσει:

«Θα συνεχίζεις να είσαι μεταδοτικός, θα πρέπει να συνεχίζεις να φοράς μάσκα. Το ότι η ΔΟΕ προσπαθεί να μας κάνει να κάνουμε το εμβόλιο δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι άσχετο για το ποια είναι η γνώμη μου για το εμβόλιο. Αυτό είναι η γνώμη μου σε ό,τι έχει να κάνει με τη ΔΟΕ και το εμβόλιο».

Όσο για το εμβολιασμό γενικότερα, ανέφερε πως «από τη στιγμή που σου δίνει ανοσία μόνο για τρεις μήνες δεν είμαι σίγουρη πως έχει τόσο νόημα. Αν σου δίνει ανοσία για ένα – δυο χρόνια, είναι διαφορετικό. Με τον τρόπο που το λένε, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τη λίγη επιστήμη που έχω σπουδάσει, δεν μου βγάζει τόσο νόημα».

Για την Ιστορία, την τρίτη θέση στο επί κοντώ κατέλαβε η Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, του Ταλίν. Η νεαρή αθλήτρια στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ. και να πετύχει απόλυτο ρεκόρ, κάτι που είναι σίγουρο πως θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στις διοργανώσεις που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...