384
Ο Τραμπ βγάζει επιδεικτικά τη μάσκα του στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας μόλις επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί, τον Οκτώβριο | EPA/KEN CEDENO / POOL

New York Times: Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να διασωληνώσουν τον Τραμπ τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 12:07
Ο Τραμπ βγάζει επιδεικτικά τη μάσκα του στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου, έχοντας μόλις επιστρέψει από το νοσοκομείο όπου είχε νοσηλευτεί, τον Οκτώβριο
|EPA/KEN CEDENO / POOL

New York Times: Οι γιατροί ήταν έτοιμοι να διασωληνώσουν τον Τραμπ τον Οκτώβριο

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 12:07

Πολύ πιο άρρωστος από ό,τι άφησαν να φανεί και απ’ ό,τι δήλωνε ο ίδιος, ενθαρρύνοντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να μη λαμβάνουν μέτρα προστασίας από την Covid-19, ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν προσεβλήθη από τον κορονοϊό.

Οταν μάλιστα τον εξέτασαν οι γιατροί στον Λευκό Οίκο και αποφάσισαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί διασωλήνωση.

Αυτό αποκαλύπτουν οι New York Times, που μίλησαν σε τέσσερις πηγές οι οποίες γνώριζαν καλά την πραγματική κατάσταση του 45ου πρόεδρου των ΗΠΑ και όχι αυτή που εμφάνισε το περιβάλλον του δημοσίως –ας μην ξεχνάμε ότι ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν.

Τα επίπεδα οξυγόνου του Τραμπ ήταν πολύ πεσμένα, σε σημείο που οι γιατροί ήταν έτοιμοι να τον διασωληνώσουν, ενώ οι πνεύμονες παρουσίαζαν εικόνα που συνάδει με σοβαρή πνευμονία, την οποία προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο 74χρονος Τραμπ είχε διαγνωστεί με τη νόσο στις αρχές Οκτωβρίου και ύστερα από τρεις ημέρες εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, όπου νοσηλεύονται οι αμερικανοί πρόεδροι. Οι αναφορές από τον Λευκό Οίκο έκαναν λόγο για μία απλή κόπωση του Τραμπ, χωρίς σοβαρά συμπτώματα. Μάλιστα, σε μία κίνηση εντυπωσιασμού και απερισκεψίας, έπειτα από δύο ημέρες, ο ίδιος βγήκε βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί με δύο μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών και με κλειστά παράθυρα, για να χαιρετίσει τους υποστηρικτές του που περίμεναν έξω από το νοσοκομείο, γεγονός που επικρίθηκε έντονα από πολλές πλευρές και από γιατρούς του νοσοκομείου.

Ο προσωπικός γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, ο οποίος απολύθηκε από τον Τζο Μπάιντεν, είχε επίσης επικριθεί από συναδέλφους του και από δημοσιογράφους επειδή έδωσε αόριστες και ασαφείς πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Τραμπ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ομως, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των NYT, η ανησυχία των γιατρών και του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου ήταν μεγάλη, για κάποιες ημέρες.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι υπήρχε υγρό στον πνεύμονα, το οποίο μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής νόσου Covid-19 σε ασθενείς που έχουν και άλλα συμπτώματα.

Επίσης, τα επίπεδα οξυγόνου του είχαν πέσει κοντά στο 80, πολύ χαμηλότερα από το 90, που θεωρείται σημάδι σοβαρής νόσου.

Οι γιατροί τού έδωσαν ένα πολύ ισχυρό, πειραματικό τότε, κοκτέιλ φαρμάκων, το οποίο τον βοήθησε να αναρρώσει άμεσα και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...