195
Φοιτητές κατευθύνονται προς τη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Διαδήλωση στο Σύνταγμα στην πρεμιέρα του lockdown

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 19:02
Φοιτητές κατευθύνονται προς τη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ IntimeNews

Διαδήλωση στο Σύνταγμα στην πρεμιέρα του lockdown

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 19:02

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρη. Από σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, τέθηκε σε ισχύ το νέο αυστηρότερο lockdown, με σκοπό να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Τα απόγευμα αυτής της ημέρας, λοιπόν, δύο χιλιάδες φοιτητές, και όχι μόνο, κατέβηκαν συντονισμένα στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν εναντίον του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το MEGA, οι συγκεντρωμένοι λίγο μετά τις 18:00 έφταναν τους 2.000.

Φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια από όπου ξεκίνησε η πορεία. Λόγω του συλλαλητηρίου, αρκετοί δρόμοι στο Κέντρο παρέμειναν κλειστοί από το μεσημέρι.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν –μεταξύ άλλων– στις αλλαγές που φέρει το νομοσχέδιο στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καθώς και στο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι, με κεντρικό σύνθημα «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...