320
Ειδυλλιακό το τοπίο στο Αμστερνταμ, αλλά τα προβλήματα πολλά | Reuters

«Κόκκινος συναγερμός» στη χιονισμένη Ολλανδία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 19:43
Ειδυλλιακό το τοπίο στο Αμστερνταμ, αλλά τα προβλήματα πολλά
|Reuters

«Κόκκινος συναγερμός» στη χιονισμένη Ολλανδία

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 19:43

H μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας εξέδωσε «κόκκινη προειδοποίηση» για όλη τη χώρα, εξαιτίας της χιονοθύελλας «Ντάρσι», της μεγαλύτερης εδώ και μία δεκαετία.

Η χιονοθύελλα σάρωσε την Κυριακή την Ολλανδία και τμήματα της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ, σε κάποιες περιοχές, ανεστάλη και η διαδικασία της εξέτασης για κορονοϊό. Εκτός από το χιόνι, η κακοκαιρία έφερε ανέμους που κινούνται με ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα.

Δεκάδες πτήσεις καθυστέρησαν ή ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, ενώ το αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν, στα νότια της χώρας, ανέστειλε τη λειτουργία του. Ολα τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών υπηρεσιών προς τη Γερμανία.

Το τραμ δεν κινήθηκε στο Αμστερνταμ, ενώ στη Χάγη ένας συρμός του εκτροχιάστηκε εξαιτίας του χιονιού, ανέφερε AFP.

Οι συνθήκες ήταν τόσο επικίνδυνες, που η ολλανδική κυβέρνηση αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα κέντρα ελέγχου για κορονοϊό για πολλές ημέρες.

Στην Ολλανδία οι μετεωρολόγοι προβλέπουν θερμοκρασίες υπό το μηδέν κατά τη διάρκεια της ημέρας για ένα δεκαήμερο τουλάχιστον.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι πιθανόν ότι θα παγώσουν τα κανάλια, δίνοντας την ευκαιρία στους Ολλανδούς να κάνουν πατινάζ, ένα από τα αγαπημένα τους χειμερινά αθλήματα. Για κάθε ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτερ κάλεσε τους πατινέρ να κρατούν αποστάσεις λόγω κορονοϊού και να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα ατυχήματα για να μην επιβαρυνθεί και με τραυματίες το σύστημα υγείας.

Στη Γερμανία η χιονόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ ακυρώθηκαν οι υπηρεσίες μεταξύ πόλεων, ανάμεσά τους το Αμβούργο και το Ανόβερο.

Πυκνό χιόνι έως και 30 πόντους προκάλεσε πρόβλημα στις οδικές κυκλοφορίες με εκατοντάδες ατυχήματα να σημειώνονται και με ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία να κλείνει από την αστυνομία καθώς καλύφθηκε από πάγο.

Στο Βέλγιο η χιονόπτωση ήταν ελαφρότερη, αλλά στη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Βρετανία, οι Αρχές εξέδωσαν πορτοκαλί ειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στη νοτιοανατολική Αγγλία, λόγω των πιθανών αποκλεισμών δρόμων από το χιόνι και της αναμενόμενης διατάραξης των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...