580
| Facebook/Λυδία Σέρβου

Λυδία Σέρβου: Αυτός είναι ο μουσικοσυνθέτης που με κακοποίησε

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:00
|Facebook/Λυδία Σέρβου

Λυδία Σέρβου: Αυτός είναι ο μουσικοσυνθέτης που με κακοποίησε

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2021, 10:00

Ολα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση της Λυδίας Σέρβου την περασμένη εβδομάδα. Ή μάλλον όλα είχαν ξεκινήσει το 1992, όταν, όπως κατήγγειλε η τραγουδίστρια, της είχε επιτεθεί διάσημος μουσικοσυνθέτης –«ήμουν δεν ήμουν 15 ετών», ανέφερε εκείνη.

Τρεις δεκαετίες η κυρία Σέρβου κρατούσε το τραύμα μέσα της. Και βρήκε το κουράγιο να το βγάλει προς τα έξω τώρα, αντλώντας δύναμη, όπως και τόσες άλλες γυναίκες το τελευταίο διάστημα, από τη γενναία αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου πριν από τρεις εβδομάδες. Εγραψε λοιπόν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της:

«Ημουν δεν ήμουν 15 χρόνων, λοιπόν, και ξεκίνησα για την οδό Πόντου, πίσω από την Μιχαλακοπούλου, για το πολυπόθητο ραντεβού, χωρίς να ξέρω τι με περιμένει. Χτύπησα το κουδούνι και μπήκα σε ένα σπίτι από εκείνα τα παλιά, με τα κάγκελα στα παράθυρα!.. Με υποδέχθηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο και μόλις μπήκα μέσα κλείδωσε την πόρτα. Αμέσως αντέδρασα… “γιατί κλειδώσατε;” ρώτησα… “Από συνήθεια, μου λέει… πάντα κλειδώνω”. Χαμπάρι εγώ, τον πίστεψα. Ανεβαίνουμε σε ένα χώρο σαν σαλόνι με πολλά καβαλέτα, μπογιές, παρτιτούρες, ένα πιάνο, ένα βιολί, μια κιθάρα. Χάρηκα εγώ… Σκεφτόμουν τι ωραίααα! Με ρωτάει… “Θέλεις ένα τσάι; Εναν χυμό;”. “Ενα ποτήρι νερό, σας παρακαλώ, του είπα”. Εφυγε και πήγε να φέρει υποτίθεται το νερό… και εδώ ξεκινάει το μαρτύριο. Γύρισε ολόγυμνος και άρχισε να με κυνηγάει μέσα στο σαλόνι θέλοντας να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Αρχισα να φωνάζω, να τον παρακαλώ να με αφήσει να φύγω, να του λέω να σεβαστεί τον πατέρα μου, αλλά εκείνος ατάραχος συνέχιζε να με κυνηγάει γύρω από την τραπεζαρία και να μου λέει “όσο και να φωνάζεις, δεν θα σε ακούσει κανείς”. Το αποτέλεσμα; Να κάτσω σε μια άκρη του σαλονιού κουβαριασμένη και να κλαίω και αυτός στην άλλη άκρη, μπροστά σε έναν καθρέφτη, αφού αυτοϊκανοποιήθηκε, γύρισε με απίστευτο θράσος και μου είπε… “τώρα έλα να μου τραγουδήσεις γιατί χρωστάω μιαν απάντηση στον πατέρα σου”».

Ποιος ήταν όμως ο διάσημος μουσικοσυνθέτης; «Δεν λέω το όνομά του, επειδή σήμερα είναι 82 χρόνων και αν του συμβεί κάτι με το να δημοσιοποιήσω το όνομά του, δεν ξέρω αν μπορώ να το διαχειριστώ», έγραψε. Αμέσως ξεκίνησε ένα κυνήγι με τις ημερομηνίες γέννησης, ψάχνοντας ποιος συνθέτης είναι σήμερα 82 ετών.

Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, η κυρία Σέρβου προχώρησε την Πέμπτη, μέσω των «Νέων», στην αποκάλυψη του ανθρώπου του οποίου, όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, ούσα η ίδια 15 ετών.

Είπε στη συνέντευξή της στη Ζωή Λιάκα:

«Είχα αποφασίσει να μην αποκαλύψω το όνομά του, λόγω της ηλικίας του κυρίως, αλλά κι επειδή δεν έχω καμία άλλη απόβλεψη εκτός από τη σωτηρία της δικής μου ψυχής μου, αλλά και άλλων παιδιών για τα οποία θα μπορούσε η καταγγελία μου να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός είναι πλέον 82 χρόνων. Λόγω όμως της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα το πω. Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες, όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος, τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους. Δεν είχα βεβαίως ποτέ ούτε την πρόθεση ούτε τη δυνατότητα να προβλέψω ότι θα υπήρχαν τέτοια σχόλια για τους δύο αυτούς λαμπρούς δημιουργούς μας. Είναι σπουδαίοι συνθέτες αλλά και άνθρωποι, τους εκτιμώ και η ίδια απεριόριστα, αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη και ο κόσμος, και πάντα στις μουσικές μου παραστάσεις ερμηνεύω τραγούδια τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...