172
Ο Τομ Μουρ την ημέρα που χρίστηκε ιππότης, στις 17 Ιουλίου 2020 | Chris Jackson/Pool via REUTERS/File Photo

Πέθανε από κορονοϊό ο Τομ Μουρ, ο αιωνόβιος βετεράνος που συγκέντρωσε 33 εκατ. για την υγεία

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 18:48
Ο Τομ Μουρ την ημέρα που χρίστηκε ιππότης, στις 17 Ιουλίου 2020
|Chris Jackson/Pool via REUTERS/File Photo

Πέθανε από κορονοϊό ο Τομ Μουρ, ο αιωνόβιος βετεράνος που συγκέντρωσε 33 εκατ. για την υγεία

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 18:48

Υπέκυψε τελικά στον κορονοϊό ο σερ Τομ Μουρ, ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πέρυσι είχε συγκινήσει τη Βρετανία με την προσπάθειά του να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια στερλίνες για το NHS (Εθνικό Σύστημα Yγείας), το οποίο έδινε τη μάχη του κατά της Covid-19.

Οπως είχε αναφέρει η κόρη του, ο Μουρ εδώ και εβδομάδες έκανε θεραπεία για πνευμονία και την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Την Κυριακή χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπου και κατέληξε σήμερα Τρίτη σε ηλικία 100 ετών.

Οι κόρες του στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι πέρασαν τις τελευταίες ώρες της ζωής του μαζί του, τρεις στο πλευρό του και άλλη μία εξ αποστάσεως.

Πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο πριν από τα εκατοστά του γενέθλια και παρά τις κινητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε, έκανε 100 γύρους μέσα στον κήπο του, σε μία προσπάθεια να συγκινήσει και να κινητοποιήσει τους συμπολίτες του για να συγκεντρώσουν χρήματα για το βρετανικό δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ τον περασμένο Ιούλιο τον έχρισε ιππότη για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ενώ του δόθηκε τιμητικά ο βαθμός του συνταγματάρχη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...