189
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στις δηλώσεις του από τα Σεπόλια | ΕΡΤ

«Καμπανάκι» Αρκουμανέα: Πάμε για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:06
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ στις δηλώσεις του από τα Σεπόλια
|ΕΡΤ

«Καμπανάκι» Αρκουμανέα: Πάμε για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:06

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας έκρουσε από τα Σεπόλια –όπου διενεργούνται από το πρωί της Τρίτης δωρεάν rapid tests– ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προειδοποιώντας για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Είναι πολύ πιθανό σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μιλώντας για ανάγκη αυξημένης επιφυλακής, σε συνδυασμό πάντα με την ανοδική τάση νέων διαγνώσεων του μεταλλαγμένου στελέχους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων φέρεται να ξεπερνά τα 1.200.

Τετραψήφια κρούσματα γύρω στις 20 Φεβρουαρίου είχε προβλέψει νωρίτερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το τρίτο κύμα είναι ήδη εδώ.

«Στην Αττική έχουμε ξεπεράσει τα 1.000 με 1.500 κρούσματα την ημέρα. Η Αττική πρέπει να περιοριστεί. Αν συμβεί ό,τι στη Θεσσαλονίκη θα είναι εξαιρετικά δύσκολα», προειδοποίησε. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, οι μετρήσεις έδειξαν ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Για 2.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Μαρτίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης  Σαρηγιάννης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...