599
Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ σκουπίζει τα δάκρυά της στη διάρκεια της εξομολόγησής της | Instagram

Δακρυσμένη Οκάσιο-Κορτέζ: Υπήρξα θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:01
Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ σκουπίζει τα δάκρυά της στη διάρκεια της εξομολόγησής της
|Instagram

Δακρυσμένη Οκάσιο-Κορτέζ: Υπήρξα θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2021, 12:01

Στις 6 Ιανουαρίου, η αμερικανίδα βουλευτής των Δημοκρατικών και για πολλούς ένα από τα αστέρια του κόμματος, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, βρισκόταν στο Καπιτώλιο, και όπως δήλωσε αργότερα, σε κάποια στιγμή κινδύνεψε η ζωή της από τους εισβολείς.

Αυτό το τραυματικό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια κάτι που είχε προσπαθήσει επί χρόνια να κρύψει βαθιά μέσα της, μια σεξουαλική επίθεση που της συνέβη παλαιότερα, την οποία αποκάλυψε μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στον λογαριασμό της στο Instagram, τη Δευτέρα, παρουσία 150.000 τηλεθεατών.

«Είμαι επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης και δεν το έχω πει αυτό σε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου», είπε η Οκάσιο-Κορτέζ χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την εμπειρία της αυτή, και πρόσθεσε: «Οταν περνάς κάτι τραυματικό, τα τραύματα ενώνονται μεταξύ τους».

Οπως αναφέρει το BBC, η ίδια κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι «αποφεύγουν να αναλάβουν ευθύνη για την έφοδο των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά τους «τακτική εκείνων που κακοποιούν. Και αυτή τη φορά, δεν θα αφήσω να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θα τους αφήσω να τη γλιτώσουν». Ασκησε μάλιστα σφοδρή κριτική εις βάρος της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος και κατονόμασε τον γερουσιαστή του Τέξας, Τεντ Κρουζ.

Μιλώντας για δεύτερη φορά για την τραυματική εμπειρία της εκείνη την ημέρα στο Κογκρέσο, η βουλευτής έδωσε αυτή τη φορά λεπτομέρειες και περιέγραψε ότι για λίγη ώρα κρύφτηκε στην τουαλέτα του γραφείου της. Στην πρώτη της εξομολόγηση, είχε πει ότι αρχικά είχε μεταφερθεί από την αστυνομία του Καπιτωλίου, μαζί με δεκάδες βουλευτές και από τα δύο κόμματα, σε έναν προκαθορισμένο αλλά πολύ μικρό χώρο, στα υπόγεια του κτιρίου. Ομως, επειδή δεν εμπιστευόταν τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, καθώς κάποιοι είναι δηλωμένοι οπαδοί εξτρεμιστικών ομάδων όπως οι QAnon και υπέρμαχοι της λευκής ανωτερότητας, έφυγε από τον χώρο και πήγε να βρει αλλού καταφύγιο. Το ίδιο έκαναν και άλλες γυναίκες της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, που φοβήθηκαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι συνάδελφοί τους θα μαρτυρήσουν την τοποθεσία στους υποστηρικτές τους μέσω των social media.

Κρύφτηκε λοιπόν στην τουαλέτα του γραφείου της, αν και θα έπρεπε να είχε κρυφτεί στην ντουλάπα, αλλά δεν πρόλαβε, όπως είπε. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», πρόσθεσε και περιέγραψε ότι είδε από την πόρτα της τουαλέτας έναν λευκό άνδρα να εισβάλλει στο γραφείο της και να φωνάζει: «Πού είναι αυτή; Πού είναι αυτή;».

Τον έβλεπε από τη χαραμάδα της πόρτας και έμεινε ακίνητη, μέχρι που μπήκε ένας συνεργάτης της στο γραφείο και τον έδιωξε και της είπε να βγει από την τουαλέτα. Αμέσως μπήκε μέσα και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, ο οποίος όμως, την κοίταζε «εχθρικά και οργισμένα» και δεν της δήλωσε την ταυτότητά του.

Τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της δεν καταλάβαιναν αν ήταν εκεί «για να μας βοηθήσει ή για να μας κάνει κακό».

Τελικά κατάφερε με τη βοήθεια του συνεργάτη της να φτάσει σε ένα άλλο κτίριο και κρύφτηκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της, όπου παρέμεινε επί ώρες.

Με δάκρυα στα μάτια, είπε ότι τα δευτερόλεπτα που κράτησε το σκηνικό στο γραφείο της και φοβήθηκε για τη ζωή της, σκέφτηκε ότι «αν ήταν εκεί να τελειώσει το ταξίδι της ζωής μου, αισθάνθηκα ότι όλα θα ήταν εντάξει».

Είπε επίσης ότι δεχόταν παρενοχλήσεις από άτομα που αυτοχαρακτηρίζονταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ επί ημέρες πριν από τις 6 Ιανουαρίου, καθώς και προειδοποιήσεις από άλλα μέλη του Κογκρέσου «να προσέχει» την ημέρα της πορείας.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών δήλωσε ότι περιμένει να δεχτεί κριτική από τη στιγμή που μοιράστηκε την εμπειρία της για τη σεξουαλική επίθεση που έχει υποστεί, επειδή δεν συνδέεται άμεσα με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το Κογκρέσο έχει θέσει στη διάθεση των βουλευτών ψυχολόγους, ειδικά για όσους ήρθαν σε επαφή με τους εισβολείς, ώστε να τους βοηθήσουν να επεξεργαστούν αυτή την τραυματική εμπειρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...