275
Οπως έκανε γνωστό ο Χρήστος Σταϊκούρας, το μέτρο των παγίων δαπανών θα έρθει στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την ΕΛΣΤΑΤ | SOOC

Στη Βουλή η επιδότηση παγίων δαπανών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 11:43
Οπως έκανε γνωστό ο Χρήστος Σταϊκούρας, το μέτρο των παγίων δαπανών θα έρθει στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την ΕΛΣΤΑΤ
|SOOC

Στη Βουλή η επιδότηση παγίων δαπανών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 11:43

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή το νέο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, τόνισε σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο υπουργός Οικονομικών Χρηστός Σταϊκούρας.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, οι ανάγκες της οικονομίας είναι απεριόριστες, ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι, «γι’ αυτό και προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».

Μόνο οι αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, σημείωσε, κοστολογούνται σε περίπου μισό δισ. σε μηνιαία βάση, γι’ αυτό και χρειάζεται σωστή στόχευση των μέτρων.

Οσον αφορά τις ενισχύσεις της Επιστρεπτέας, μέχρι και τον Μάρτιο θα αποφασιστεί αν τελικά το 50% από τους τρεις πρώτους κύκλους θα μετατραπεί σε επιδότηση (οπότε θα είναι μη επιστρεπτέο) βάσει της πρόσφατης αναθεώρησης του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, από την ΕΕ, την περασμένη Πέμπτη.

Από τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει και η κάλυψη των παγίων δαπανών, με τον υπουργό ωστόσο να κρατά «κλειστά τα χαρτιά του» για το ποιες  δαπάνες θα επιδοτούνται.

Οπως πάντως έκανε γνωστό, η ανώτατη ένταση ενισχύσεων μπορεί δυνητικά να φτάνει το 70% για τις μεσαίες επιχειρήσεις και το 90% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ με την αναθεώρηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, η ανώτατη ενίσχυση ανά επιχείρηση, από 3 εκατ. ευρώ, φτάνει πλέον στα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2  δισ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές και μειώνονται όταν πάμε να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, γιατί η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...