175
Διαδηλωτής χωρίς μάσκα, που αντιδρά στα μέτρα προστασίας από την πανδημία, συλλαμβάνεται στο Λονδίνο από την αστυνομία | REUTERS/Simon Dawson

Φτύνουν και βήχουν πάνω στους αστυνομικούς λέγοντας ότι έχουν τον ιό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 19:15
Διαδηλωτής χωρίς μάσκα, που αντιδρά στα μέτρα προστασίας από την πανδημία, συλλαμβάνεται στο Λονδίνο από την αστυνομία
|REUTERS/Simon Dawson

Φτύνουν και βήχουν πάνω στους αστυνομικούς λέγοντας ότι έχουν τον ιό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2021, 19:15

Καθώς η Πέμπτη 28 Ιανουαρίου ήταν η ημέρα των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά των νομοσχεδίων για την Ανώτατη Παιδεία, στην είδηση από το Λονδίνο που δημοσιεύεται στην Telegraph θα μπορούσε να αναζητήσει κανείς ελληνικές προεκτάσεις. Μόνο που, ευτυχώς, για την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν γνωστοποιηθεί τέτοιες.

Λέει η είδηση:

Το 25% των βρετανών αστυνομικών της πρώτης γραμμής που προσπαθούσαν να ελέγξουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες, έπεσαν θύματα παραβατικής συμπεριφοράς: άτομα που δήλωναν ότι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είτε τους έφτυναν είτε έβηχαν πάνω τους, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ 12.00ο μελών της Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Στην έρευνα που αποκαλύπτει η Telegraph, το 55% των αστυνομικών αναφέρουν ότι έχουν δεχθεί σωματική επίθεση τους τελευταίους 12 μήνες και ένας στους οκτώ (13%) ότι έχει δεχθεί επίθεση με μαχαίρι ή όπλο.

Μάλιστα, κάποιες επιθέσεις ήταν τόσο βίαιες, που το 16% των αστυνομικών χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Η έκθεση της ομοσπονδίας προσθέτει ότι η καθημερινή πίεση έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία των αστυνομικών, με περισσότερους από τρεις στους τέσσερις να αναφέρουν προβλήματα το τελευταίο έτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...