• Ο Κραουνάκης υπερασπίζεται τον Κιμούλη

    Από την ώρα που διατυπώθηκε η καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα για τη βία που της άσκησε ο Γιώργος Κιμούλης, όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο και εκείνος ήταν φτασμένος θεατράνθρωπος, πολλοί ήταν αυτοί που χειροκρότησαν την ηθοποιό για το θάρρος της, άλλες βγήκαν και υπαινίχθηκαν ότι έχουν υποστεί αντίστοιχα από τον συγκεκριμένο, άλλοι έσπευσαν να δηλώσουν πρόθυμοι να καταθέσουν στο δικαστήριο υπέρ της –αφού ο καταγγελλόμενος άσκησε μήνυση και αγωγή.

     

    Βγήκε όμως και ο Σταμάτης Κραουνάκης να υπερασπιστεί τον κ. Κιμούλη. Τους δυο τους δεν συνδέουν μόνο η τέχνη και η πολιτική συμπόρευση στα χρόνια του έξαλλου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μια φιλία παιδιόθεν, όπως αποκάλυψε ο τραγουδοποιός.

     

    «Στα 50 περίπου χρόνια που είμαι φίλος με τον Γιώργο Κιμούλη, παιδιόθεν και δύο αντίθετοι χαρακτήρες, σαφώς… δεν θυμάμαι ποτέ μα ποτέ περιστατικά βίας και κακεντρέχειας», ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κραουνάκης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα και προσωπικότητες του θεάτρου σε στιγμές οργής –«έχω δει τον Κουν να ουρλιάζει, τον Βουτσινά να πετάει το παπούτσι του και να σκίζει το πουκάμισο του…».

     

    Αυτό το «50 χρόνια φίλοι» ξενίζει κάπως, αλλά ο κ. Κιμούλης είναι πια 64 και ο κ. Κραουνάκης 65 –περνούν τα άτιμα τα χρόνια, για όλους.

     

    Ομως, η ένσταση στην κραουνάκεια υπεράσπιση του κ. Κιμούλη είναι άλλη. Ο κ. Κραουνάκης δεν πρέπει να υπήρξε ποτέ ο ίδιος ενζενί, για να θυμάται περιστατικά βίας και κακεντρέχειας από τον κ. Κιμούλη. Διότι αυτό καταγγέλλεται ότι διέπραττε ο κ. Κιμούλης: λεκτική, ψυχολογική βία κατά νεαρών ηθοποιών.

     

  • Και εγένετο «σημιτική Αριστερά»

    Για όσους πίστευαν ότι τα ζητήματα εντός Κινήματος Αλλαγής περιορίζονται μόνο στη διαμάχη της Φώφης Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, να πούμε ότι μια νέα ομάδα έκανε την εμφάνισή της. Είναι αυτοί που είναι στο ΚΙΝΑΛ αλλά δεν είναι Πασόκοι, άρα νιώθουν κάπως σαν τα βατράχια όταν τσακώνονται τα βουβάλια.

     

    Συζήτησαν λοιπόν όλοι αυτοί αρχικά να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έπειτα από ώριμη σκέψη το θεώρησαν πολύ επιθετικό –άλλωστε αυτοί δεν αμφισβητούν την αρχηγό, απλώς θέλουν να κάνουν διακριτή την παρουσία τους. Ετσι αποφάσισαν απλώς τον συντονισμό των δράσεών τους και να κάνουν και μια διαδικτυακή εκδήλωση.

     

    Τις ζυμώσεις αποκάλυψε η Μυρτώ Λιαλιούτη στη στήλη της «Πίσω από τις κάμερες» στα «Νέα»:

     

    «Τι συμβαίνει στο εκτός ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής; Στην αρχή, τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, των Κινήσεων Πολιτών, της ομάδας “Μεταρρύθμιση” και του Γιώργου Καμίνη συζητούσαν την πιθανότητα δημιουργίας μιας κιναλίτικης “Ομπρέλας”, που θα μπορούσε να λειτουργεί αντισταθμιστικά στους συντρόφους τους που προμοτάρουν την επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, συμφώνησαν σε έναν βασικό συντονισμό των κινήσεών τους, ενώ βρίσκεται στα σκαριά και μια διαδικτυακή εκδήλωση. Δεν έχουν στόχο την ηγεσία, ασχολούνται με τον ρόλο που έχει να παίξει το κόμμα στο πολιτικό Κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία. Οπως ειπώθηκε κατά τις διαβουλεύσεις των προηγούμενων ημερών, θέλουν να εκφράσουν την εντός ΚΙΝΑΛ “σημιτική Αριστερά”».

     

    Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι ότι αν όσοι εκτός ΠΑΣΟΚ αλλά εντός ΚΙΝΑΛ αυτοπροσδιορίζονται ως «σημιτική Αριστερά», μπορείς να πεις ότι ορίζουν με έναν τρόπο και τον Κώστα Σημίτη ως κάτι ευρύτερο του ΠΑΣΟΚ –για να μην πούμε εκτός ΠΑΣΟΚ…

  • O Ευκλείδης Τσακαλώτος εμπνέεται από τον Ντόναλντ Ράμσφελντ

    Υπήρξε η ενσάρκωση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού –ο άνθρωπος που δεν είχε πρόβλημα να ισοπεδώσει το Ιράκ, τάχα μου επειδή ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής. Και όμως, αποτέλεσε ένα είδος έμπνευσης για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

     

    Ο λόγος για τον Ντόναλντ Ράμσφελντ, τον πρώην υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ (επί Τζορτζ Φορντ αλλά και Τζορτζ Μπους του νεότερου), μια φράση του οποίου περί βεβαιοτήτων και αβεβαιοτήτων έδωσε το έναυσμα στον πρώην υπουργό Οικονομικών για ένα άρθρο σχετικά με το τι γνωρίζουμε –τι γνωρίζει ο ίδιος δηλαδή– για το 2021.

     

    Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε βέβαια ότι ο Ράμσφελντ δεν είναι από τους αγαπημένους του πολιτικούς, αλλά βρήκε τη φράση του, «υπάρχουν εκείνα που γνωρίζουμε ότι γνωρίζουμε, εκείνα που γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε και όσα δεν γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε», ιδανική για punch line για το άρθρο για το 2021.

     

    Απολαύστε υπεύθυνα. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο cnn.gr




text
  • Με ένα ωραίο 8% στη δημοσκόπηση, ο Σωκράτης Φάμελλος δύναται να δηλώνει ικανοποιημένος


    27 Νοεμβρίου 2024, 23:25