• Η είδηση στη συζήτηση για τον Σακελλαρίδη ως αντι-Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη

    Η ωραία ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ —με τη δαλιανίδεια (βλ. «Ο Ατσίδας») έννοια— συνεχίζεται.

     

    Τις φήμες για μια πιθανή στήριξη της «Ομπρέλας» στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για την ηγεσία του κόμματος ανέφερε «Το Βήμα της Κυριακής».

     

    Ως γνωστόν ο κ. Σακελλαρίδης είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Πρώτη Φορά Αριστερά, αλλά γρήγορα αποστασιοποιήθηκε και τράβηξε τον δικό του δρόμο —αν όχι μακριά, σίγουρα δορυφορικά της πολιτικής, καθώς είναι διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

     

    Τώρα, κάποιοι τον εμφανίζουν ως έναν ιδανικό διάδοχο του κολλητού του, του Αλέξη Τσίπρα, στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά κάποιους ο κ. Σακελλαρίδης είναι ιδανικός για να αναβαπτιστεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ: είναι ένας «άσπιλος» αριστερός που δεν έμπλεξε με τη μνημονιακή διακυβέρνηση, δεν αγκαλιαζόταν με τον Πάνο Καμμένο, δεν χαριεντιζόταν με Πετσίτηδες και άλλα χερουβείμ της εξουσίας.

     

    Βέβαια, το ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού διαψεύδει κάτι τέτοιο, γράφοντας:

     

    «Απορίες και ερωτηματικά προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η επαναφορά του ονόματος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με σενάρια περί στήριξής του από την “Ομπρέλα” για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που δεν είναι καν μέλος του κόμματος και έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο, φέρεται ενοχλημένος από την ανάμειξη του ονόματός του σε αυτή την ιστορία».

     

    Αλλά η είδηση δεν είναι στη διάψευση ή στην τάχα «ενόχληση» του κ. Σακελλαρίδη. Είναι ότι κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν το έως τώρα αδιανόητο: να μην είναι ο κ. Τσίπρας αρχηγός πια του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Το ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του κ. Τσίπρα — θα είναι ο Γαβριήλ ο Σακελλαρίδης; Ο Αλέξης ο Χαρίτσης; Η Εφη η Αχτσιόγλου; Ο Ευκλείδης ο Τσακαλώτος;— δεν έχει τόση σημασία προς το παρόν. Το θέμα είναι ότι μια ρωγμή στην ηγεμονία του κ. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου ήδη έγινε.

  • Η εκστρατεία του πρώην υφυπουργού (και μπαμπά) για την Ανθή Σαλαγκούδη του «Survivor»

    Για τους λάτρεις των ριάλιτι, η Ανθή Σαλαγκούδη είναι μια διασημότητα. Είναι διασημότητα επειδή παίζει σε ριάλιτι και παίζει σε ριάλιτι επειδή είναι μια διασημότητα, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα, έτσι παίζει στο «Survivor» που προβάλλεται από τον ΣΚΑΪ.

     

    Για τους «ληξίαρχους» του πολιτικού ρεπορτάζ, από την άλλη, η κυρία Σαλαγκούδη είναι και η θυγατέρα του παλαιού βουλευτή της ΝΔ και υφυπουργού των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Σαλαγκούδη.

     

    Και τα δύο αυτά στοιχεία παντρεύτηκαν με έναν γλυκό, πατρικό τρόπο, όπως τουλάχιστον έγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής»:

     

    «Να σας πω και ένα από τα πιο αστεία που αλίευσα στο Διαδίκτυο. Ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης έκανε… κινητοποίηση μέσα από τα προσωπικά του social media για να ψηφίσει ο κόσμος την κόρη του Ανθή που συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδι. Μάλιστα, έβαλε και χρώμα, καλώντας τους Βορειοελλαδίτες να ψηφίσουν το “κορίτσι μας”. Ω Μακεδόνες! Ξεσηκωθείτε! Ολοι sms!».

  • Ο Αλέξης Κούγιας εμβολιάστηκε και αυτός κατά προτεραιότητα

    Ενα μικρό επεισόδιο στο ελληνικής παραγωγής σίριαλ τού ποιος και γιατί εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα στη χώρα μας παίχθηκε την Παρασκευή. Πρωταγωνιστής ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, ναι, εμβολιάστηκε κατά προτεραιότητα.

     

    Τον εμβολιασμό του 69ετούς κ. Κούγια αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Εμβόλια αρίστων» έγραψε μεταξύ άλλων:

     

    «Σε διάλειμμα της χθεσινής δίκης σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα (διακόπηκε για τις 22 Ιανουαρίου, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι), ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης, κόμπασε απευθυνόμενος στην έδρα ότι έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό “με τους γιατρούς τού Υγεία”, προσθέτοντας ότι είναι 70 ετών».

     

    Εντάξει, ο κ. Κούγιας θα κλείσει τα 70 του στις 24 Ιανουαρίου, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι απάντησε ο ποινικολόγος στην εφημερίδα. Οτι εμβολιάστηκε με εντολή των λοιμωξιολόγων, επειδή είναι νομικός σύμβουλος σε… γηροκομείο!

     

    Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας:

     

    «Δημοσιοποιήθηκε από το site της Εφημερίδας των Συντακτών μια ψευδής είδηση που θέλω να πιστεύω ότι μάλλον οφείλεται σε κακή πληροφόρηση από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη με τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του αείμνηστου Μένη Κουμανταρέα, στην οποία είμαι δικηγόρος υπερασπίσεως του ενός εξ αυτών.

     

    Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο “Υγεία”.

     

    Η αλήθεια είναι ότι είμαι συνήγορος του βραβευμένου πανευρωπαϊκά οίκου φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία “Ρόδι” και λόγω της τακτικής παρουσίας μου στα γραφεία της συγκεκριμένης επιχειρήσεως που είναι σχεδόν δίπλα στο “Υγεία”, στη λεωφόρο Καποδιστρίου στο Μαρούσι, με απόφαση των λοιμωξιολόγων που εμβολίασαν το προσωπικό και τους φροντιζόμενους υπερήλικες της μονάδος, δόθηκε εντολή να εμβολιαστώ και εγώ.

     

    Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την επώνυμη και υπεύθυνη τοποθέτησή μου οι υπεύθυνοι του site της Εφημερίδας των Συντακτών θα διορθώσουν τα όσα αναφέρουν και θα ανακαλέσουν και στην τάξη αυτούς που τους πληροφόρησαν ψευδώς».

  • Ο Βαρουφάκης προτείνει να καταργηθεί η ΔΑΠ και «πικάρει» τον Τσίπρα

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έδωσε ένα από τα γνωστά του σόου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πανδημία της Covid-19. Είπε διάφορα, με φρενήρη και δύσκολα αντιληπτό ρυθμό, για τα εμβόλια και πώς μοιράστηκαν οι διάφορες χώρες (το Ισραήλ και η Γερμανία οι αγαπημένες του), μίλησε για «μνημονιακό ραγιαδισμό», κομπορρημόνησε ότι μόνο αυτός είχε προβλέψει την ύφεση άνω του 10%, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τα γνωστά δηλαδή.

     

    Ομως δύο σημεία είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον:

     

    Πρώτα το «καρφί» του προς τον Αλέξη Τσίπρα (τα αδελφικά μίση είναι τα πιο ισχυρά).

     

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε στον πρώην Πρωθυπουργό, σχολιάζοντας την πρότασή του περί εξαγοράς από τις κυβερνήσεις της πατέντας των εμβολίων, ώστε να μπορούν να παράγονται παντού.

     

    Και του είπε ότι για να γίνει πράξη αυτή η πρόταση θα πρέπει «να αλλάξει ολόκληρη ο δομή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος της ΕΕ».

     

    «Αυτό θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του Πρωθυπουργού; Εδώ, το βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015 είπατε “ναι” σε όλα, για να σώσετε τη χώρα, τώρα θα κάνατε διαφορετικά;»…

     

    Και έπειτα βγήκε εκτός θέματος και ασχολήθηκε με τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα έρθει στη Βουλή με το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως.

     

    Σε αυτό σημείο παρότρυνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για να καθαρίσουν τα πανεπιστήμια πρέπει να καταργηθεί η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας!

     

    «Καταργήστε τη ΔΑΠ, από εκεί ξεκινάνε όλα και μετά πηγαίνουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και σας φτιάχνουν το φυτώριο νεολαίων που διορίζονται στο Δημόσιο», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

     

    Η πλάκα είναι ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν είχε πρόβλημα στο παρελθόν να συμμετάσχει και σε εκδηλώσεις της ΔΑΠ…




text
  • Πολιτική σημαίνει να φεύγεις από την κηδεία της Βάσως στο Αίγιο και να πηγαίνεις στο γάμο του Δούκα στη Θήβα


    19 Οκτωβρίου 2024, 20:18