257
Η ομίχλη καλύπτει το κάστρο των Ουίνσδορ, όπως ο κορονοϊός εξαπλώνεται στη Βρετανία. Ολα αυτά δεν μοιάζουν ικανά να για να περιορίσουν οι Βρετανοί τον περίπατο του weekend | REUTERS/Matthew Childs

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι νεκροί του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 16:06
Η ομίχλη καλύπτει το κάστρο των Ουίνσδορ, όπως ο κορονοϊός εξαπλώνεται στη Βρετανία. Ολα αυτά δεν μοιάζουν ικανά να για να περιορίσουν οι Βρετανοί τον περίπατο του weekend
|REUTERS/Matthew Childs

Βρετανία: Ξεπέρασαν τους 80.000 οι νεκροί του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2021, 16:06

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, έλαβαν το Σάββατο την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την ώρα που η χώρα καταγράφει ρεκόρ θανάτων και μια εξαιρετικά μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας της.

Η ηλικίας 94 ετών βασίλισσα και ο σύζυγός της, 99 ετών, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση από τον γιατρό των ανακτόρων, στο Κάστρο του Γουίνδσορ όπου διαμένουν το τελευταίο διάστημα. Η βασίλισσα αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ώστε να αποφύγει τυχόν φήμες.

Το βασιλικό ζεύγος είναι μεταξύ των περίπου 1,5 εκατομμυρίου Βρετανών που έχουν κάνει το εμβόλιο μέχρι σήμερα.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το Σάββατο 1.035 νέους θανάτους από την COVID-19, σχετικά λιγότερους από τον αριθμό-ρεκόρ των 1.325 νεκρών που ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή.

Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος ημερήσιος απολογισμός θανάτων ασθενών μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19 που ξεπερνά τους 1.000.

Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή του πάνω από 80.600 Βρετανοί, ο βαρύτερος απολογισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος βαρύτερος στον κόσμο.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν επίσης 59.937 νέα κρούσματα, λιγότερα από τα 68.053 μια μέρα πριν.

Η χώρα εμβολιάζει 200.000 ανθρώπους την ημέρα κατά της Covid-19 και θα αυξήσει τους εμβολιασμούς σε 2 εκατομμύρια την εβδομάδα, τον ρυθμό που χρειάζεται για να καλυφθούν οι πιο ευάλωτοι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Μέχρι τώρα έχουμε εμβολιάσει περίπου το ένα τρίτο των άνω των 80 ετών σ’ αυτή τη χώρα, έτσι κάνουμε σημαντική πρόοδο, όμως μπορούμε να προχωρήσουμε και περισσότερο. Αυτή την εβδομάδα ανοίγουμε κέντρα μαζικού εμβολιασμού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...