176
Αστυνομικοί έξω από τον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα θα υπάρξουν ανάλογες σκηνές; | © Intime p.a.

Επιχείρηση Θεοφάνια: Σχέδιο «ήπιας αστυνόμευσης» στις εκκλησίες καταστρώνει η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 18:45
Αστυνομικοί έξω από τον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο. Τώρα θα υπάρξουν ανάλογες σκηνές;
|© Intime p.a.

Επιχείρηση Θεοφάνια: Σχέδιο «ήπιας αστυνόμευσης» στις εκκλησίες καταστρώνει η ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 18:45

Μπροστά στον πολιτικό εφιάλτη να καταγγελθεί ότι στέλνει τα ΜΑΤ στις εκκλησίες βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση αφού παρά τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να σταθεί η Εκκλησία στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί τα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνια, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της επιδημίας του κορονοϊού, η ιεραρχία δείχνει να είναι αμετάπιστη.

Ετσι, προς το παρόν η ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο «ήπιας αστυνόμευσης» έξω από τις εκκλησίες.

«Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του εορτασμού των Θεοφανίων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού», προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, ενώ σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες.

Αργότερα την Τρίτη αναμενόταν να γίνει ευρεία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...