• Η πρώτη ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη ήταν για τα αληθινά σημαντικά

    Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, πρώην πολιτευτής του Ποταμιού και μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, ήταν από τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, καθώς αναβαθμίστηκε στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού.

     

    Ο διορισμός του είναι χρήσιμος, διότι θα επιτρέψει στο υπουργείο να βγει λίγο από την αρχαιολάγνα λούπα στην οποία κινείται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον και να κοιτάξει λίγο στο τώρα και στο μοντέρνο.

     

    Και είναι και συμβολικός, καθώς ο κ. Γιατρομανωλάκης είναι το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος της ελληνικής κυβέρνησης.

     

    Η πρώτη του ανάρτηση ως υφυπουργού είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Διότι με τον δικό του τρόπο αναφέρθηκε και στα δύο.

     

    «Αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα», έγραψε σε ένα σημείο.

     

    Και σε ένα άλλο:

     

    «Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων, εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή, αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται».

     

     

    Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον…

    Δημοσιεύτηκε από Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis στις Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021

     

  • Η πρώτη δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη ήταν για μια ανάρτηση του Τσίπρα

    Ενα άλλο πρόσωπο του ανασχηματισμού ήταν ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Χρήστος Ταραντίλης.

     

    Ο οποίος στην πρώτη του ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε δείγματα ενός νέου, πιο λεπτού, πιο σοφιστικέ επικοινωνιακού ύφους για τη θέση του πορτ παρόλ της κυβέρνησης –ιδίως σε σύγκριση με το κάπως μονοκόμματο του προκατόχου του.

     

    Το γεγονός ότι κλήθηκε να απαντήσει σε μια οργίλη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα βοήθησε:

     

    «Λυπάμαι που η πρώτη μου ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

     

    »Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;

     

    »Επίσης θα του ζητήσω, αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει τη θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;

     

    »Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, θα καλέσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά.

     

    »Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα».

  • Το δεύτερο κέρασμα του Βρούτση στον Χατζηδάκη

    Πάντα υπάρχει χώρος για μια ρακή ή σούμα, όπως την κάνουν στις Κυκλάδες. Ακόμα και σε στιγμές χαρμολύπης, που είναι οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

     

    Είτε λοιπόν για να σπάσει τον πάγο, είτε για να πνίξει τον πόνο του, είτε απλώς γιατί είναι large τύπος, ο Γιάννης Βρούτσης έβγαλε ένα μπουκάλι και κέρασε τον κόσμο στο υπουργείο Εργασίας, κυρίως τον Κωστή Χατζηδάκη που παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο.

     

    Τον απερχόμενο υπουργό, που φεύγει από την κυβέρνηση με τιμητική αποστρατεία –τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ– βοήθησε με τα σφηνάκια, ως καλή υφισταμένη, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βρούτσης κάνει κάτι τέτοιο. Κατά σύμπτωση πάλι ο κ. Χατζηδάκης είχε δεχτεί το κέρασμα –ήταν όμως Οκτώβριος στη Νάξο και τότε ο ουρανός δεν είχε σύννεφα ανασχηματισμού και απομάκρυνσης από το υπουργείο.

     

    Με χαρά και ρακή υποδέχομαι στο νησί μου τη #Ναξο και στο χωριό μου το #Φιλότι κάτω από τον ιστορικό μας πλάτανο τον φίλο μου Υπουργό Kostis Hatzidakis. Εγκαινιάζουμε το μεγαλύτερο έργο στις #Κυκλάδες

    Δημοσιεύτηκε από Βρούτσης Ιωάννης στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020




text
  • Δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Νίκος Παππάς. Γιατί να είναι; Αφού είναι πρόεδρος


    15 Σεπτεμβρίου 2024, 12:25