296
|

Αυστηρό lockdown στην Κάλυμνο μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 20:45

Αυστηρό lockdown στην Κάλυμνο μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 20:45

Εκτακτα μέτρα για την Κάλυμνο, στην οποία τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, αποφασίστηκαν σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ευρήματα, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της ΠΕ Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του νησιού
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ).

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 06:00 μέχρι το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη καταγράφηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού σε ένα νησί 16.000 κατοίκων, ενώ την Τρίτη είχαν εντοπιστεί 10 κρούσματα και τη Δευτέρα 8 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους, o δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε αναφερθεί σε εισαγόμενα κρούσματα τα οποία μετέβησαν για τον αρραβώνα στην Κάλυμνο από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ο ίδιος επισήμανε ότι όλοι οι φορείς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Επίσης αποφασίστηκε:

  • Να υπάρξει μέριμνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Καλυμνίων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων του νησιού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Να υπάρξει μέριμνα από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του νησιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...