203
Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 8.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 18:27
Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΕΡΤ

Παπαευαγγέλου: 8.500 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 18:27

Στην επικράτεια έχουμε 8.500 ενεργά κρούσματα με περισσότερα από 2.000 να βρίσκονται στην Αττική και 1.600 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τελευταία ενημέρωση των 6 μ.μ. για το 2020.

«Η διασπορά του ιού αφορά όλη την επικράτεια. Και ενώ είμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, οι δείκτες είναι αυξημένοι στη Δυτική Αττική, στον Εβρο, την Κοζάνη και την Πιερία», είπε, και δεν πρέπει να καθησυχαζόμαστε, καθώς το 91% των ΜΕΘ-Covid στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, είναι κατειλημμένες.

Επίσης, ακόμη ένας παράγοντας που κάνει το σύστημα υγείας ακόμη πιο εύθραυστο, είναι ότι τις τελευταίες ημέρες, ένας στους τέσσερις ασθενείς στη χώρα μας είναι άνω των 65 ετών. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότητατα θα χρειαστεί νοσηλεία ή και νοσηλεία σε ΜΕΘ.

«Για αυτό δεν θα πρέπει να μας παρασύρει η χαρά για τη νέα χρονιά και να γιορτάσουμε», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. «Ειδικά τώρα που με το εμβόλιο ήρθε η αρχή του τέλους, ας μην αφήσουμε τη χαρά και τη διασκέδαση για λίγες ώρες, να καταστρέψουν τα πάντα, ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε.

Στην Αττική, ο ρυθμός αναπαραγωγής (Rt) είναι 0,8 και στη Θεσσαλονίκη 0,6, όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, με το επιθυμητό να βρίσκεται κάτω από το 1%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...