284
Αγορά με click away σε κατάστημα της Πάτρας | Menelaos Michalatos / SOOC

Μαζί με τις εκπτώσεις έρχεται το click in shop

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 16:37
Αγορά με click away σε κατάστημα της Πάτρας
|Menelaos Michalatos / SOOC

Μαζί με τις εκπτώσεις έρχεται το click in shop

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2020, 16:37

Στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη.

«Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου.

Οπως εξήγησε, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, «θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε πως «σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Star, το click away θα αντικατασταθεί, ενδεχομένως από τις 15 Ιανουαρίου, από το click in shop, δηλαδή το προγραμματισμένο ραντεβού του πελάτη με το κατάστημα, κατά το οποίο θα μπορεί πλέον να μπαίνει στον χώρο του καταστήματος, να βλέπει από κοντά και να δοκιμάζει το προϊόν -π.χ. ρούχα- και να το αγοράζει. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται πλέον να περιμένει στο πεζοδρόμιο. Στα μικρά καταστήματα θα επιτρέπεται μόνο ένας πελάτης τη φορά.

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι από τις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Σχετικά με το πώς κινήθηκαν οικονομικά τα μαγαζιά με τη μέθοδο του click away, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο τζίρος την περασμένη εβδομάδα έφτασε έως και το 40%. Οι πολύ μεγάλες αλυσίδες δεν δουλέψανε. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις τα μικρά μαγαζιά έκαναν καλύτερο τζίρο, με τη μέθοδο click away».

Σύμφωνα με tanea.gr πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως η λειτουργία του click away, επέτρεψε στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν από 5% έως το πολύ 20% του περσινού ημερήσιου τζίρου τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...