• Ο Κοντονής κατηγορεί τον Τσίπρα για «νέα ήθη» και για μηδενισμό των επιτευγμάτων της Αριστεράς

     

    Εχουν που έχουν τις ζοχάδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ που έμπλεξαν ξαφνικά με τις αποκαλύψεις για πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Folli Follie, βγαίνει και ο Σταύρος Κοντονής και βάζει στην ίδια πρόταση την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου και τη διαπλοκή.

     

    Για όσους ξεχνούν, ο κ. Κοντονής είναι πρώην βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και γενικά πρώην, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τον διέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βγήκε και υπενθύμισε ότι με τις αλλαγές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες έλαβαν ελαφρύτερες ποινές –και ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά τον αρχηγό Αλέξη, αλλά αυτός τον έγραψε.

     

    Τώρα ο κ. Κοντονής επιστρέφει κατηγορώντας σε άρθρο του τον κ. Τσίπρα –χωρίς να τον κατονομάζει πάντως– ότι μηδενίζει σημαντικά επιτεύγματα της αριστερής κυβέρνησης, εισάγοντας «νέα ήθη».

     

    Αυτό ανέφερε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Τετάρτης:

     

    Νέος εσωκομματικός πονοκέφαλος χτύπησε, εν τω μεταξύ, την Κουμουνδούρου, μετά το άρθρο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος καταφέρεται ευθέως και με σκληρά λόγια εναντίον της «ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που εξυπηρετούν, όπως υποστηρίζει, τη διαπλοκή – σημειώνω ότι αποφεύγει να αναφερθεί σε ονόματα ή στον πρόεδρο αλλά επιμένει στο «ηγετική ομάδα», διόλου τυχαία προφανώς. Το ενδιαφέρον είναι ότι καλεί κιόλας τα στελέχη της γενιάς «της αντίστασης στη δικτατορία» να πάρουν θέση, τους παλιούς δηλαδή, καθώς, λέει, «σημαντικά επιτεύγματα της αριστερής κυβέρνησης τείνουν να μηδενιστούν υπό το βάρος των “νέων ηθών” της ηγετικής ομάδας»…

  • Οι ευχές του Μεϊμαράκη για το 2021

    Χριστούγεννα και Πάσχα οι πολιτικοί μας συνηθίζουν να στέλνουν διαδικτυακές ευχές με μια κάρτα –άλλοι με κάτι ευφάνταστο, άλλοι απλώς βάζοντας τη φάτσα τους, όπως έκανε ο Παύλος Πολάκης.

     

    Ομως μία κάρτα ξεχωρίζει κάθε χρόνο, αυτή που στέλνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια, αποδεικνύοντας το χιούμορ του, καθιέρωσε τη φατσούλα με το χαρακτηριστικό μουστάκι.

     

    Εφέτος μάλιστα, ο «Βαγγέλας» φρόντισε να την επικαιροποιήσει με μια μάσκα.

  • Ο Σκουρλέτης μιλά και για τον έλεγχο των «αρμών της κοινωνίας»

    Για κάποιον, όχι και τόσο ανεξήγητο, λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα θέμα με τους «αρμούς».

     

    Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας εξηγούσε ότι έχασαν τις εκλογές γιατί δεν έλεγξαν τους «αρμούς της εξουσίας» –θα το κάνουν, προειδοποίησε όταν επιστρέψουν.

     

    Τώρα ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, λέει ότι η ΝΔ κάνει ό,τι θέλει επειδή ελέγχει τους «αρμούς της κοινωνίας».

     

    Το είπε σε συνέντευξή του στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

     

    Είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις σημερινές συνθήκες για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνη τις ονομάζει. Λόγω της πανδημίας, λόγω των καταστάσεων και των ειδικών συνθηκών, ο κόσμος φοβάται, δεν ενημερώνεται, δεν εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του, δεν διατυπώνει τα ερωτήματά του και αυτό το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση».

     

    Και εξήγησε: «Ολα αυτά υπηρετούνται από ένα παραθεσμικό δίκτυο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση σε όλους τους αρμούς της κοινωνίας. Ενημέρωση, παραδικαστικά κυκλώματα, Δικαιοσύνη…»

     

    Αρα; Αρα αν επανεκλεγούν, μόνο τους αρμούς στα πλακάκια δεν θα επιχειρήσουν να ελέγξουν. Αν και για αυτό δεν μπορείς να παίρνεις όρκο.

  • Ο Γιώργος Πατούλης παρουσιάζει το σωστό μπρουτάλ outfit για να κατεβείς στη Βαρβάκειο

    Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επιθεώρησε την Τετάρτη την αγορά της Βαρβακείου. Μας ενημέρωσε μάλιστα: «Διαπιστώσαμε πολύ καλές τιμές, τα προϊόντα είναι πολύ ποιοτικά και όλοι οι έμποροι τηρούν με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

     

    Παρά τις καλές τιμές και τα ποιοτικά προϊόντα, ο κ. Πατούλης δεν έφυγε με κάποια τροφαντή γαλοπούλα ή, έστω, κάποιο άλλο νεκρό ζώο –αν και θα ήταν ένα θέαμα που με κάποιον τρόπο θα ταίριαζε στην όλη εικόνα.

     

    Διότι ο κ. Πατούλης έδειξε πώς πρέπει να κατεβαίνει ο σωστός ο περιφερειάρχης στην αγορά: Με μαύρο γυαλιστερό σκαρπίνι και μπλουτζίν και, βεβαίως, μαύρο πέτσινο τζάκετ που και «κόβει» τα κιλά της καραντίνας και αφήνει να φανεί η χρυσή καδένα στον λαιμό.

     

    Αλλά ας αφήσουμε την εικόνα να μιλήσει μόνη της.

  • ...Και η Γιάννα Αγγελοπούλου το σωστό επετειακό outfit για να μπεις στο 2021

    Αλλά μια που πιάσαμε τα μαθήματα στιλ, θα πρέπει να υποκλιθούμε και στο μιλιτέρ σύνολο που επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου για να επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

     

    Οπως μάθαμε, σκοπός της επίσκεψης της κυρίας Αγγελοπούλου ήταν να ενημερώσει την κυρία Σακελλαροπούλου για το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», αλλά και να της δωρίσει την αναμνηστική συλλογή νομισμάτων του ελληνικού bicentennial.

     

    Ομως αυτό που σίγουρα θα μείνει ως ανάμνηση στην κυρία Σακελλαροπούλου είναι η στολή της κυρίας Αγγελοπούλου –κάτι σαν να ντύθηκε Υψηλάντης για την περίσταση.




text
  • Καίγεται και η Πεντέλη. Σε λίγο το μόνο πράσινο στην Αττική θα είναι στα φανάρια στις διασταυρώσεις


    12 Αυγούστου 2024, 07:40