168
Η επίσημη προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες | REUTERS/Charles Platiau

«Σταθερή» η κατάσταση της υγείας του Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2020, 16:04
Η επίσημη προεδρική κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες
|REUTERS/Charles Platiau

«Σταθερή» η κατάσταση της υγείας του Εμανουέλ Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2020, 16:04

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 την Πέμπτη, βρίσκεται σήμερα Κυριακή «σε σταθερή κατάσταση» σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, έγινε γνωστό από την γαλλική προεδρία, η οποία δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Με συμπτώματα όπως βήχας και κόπωση, ο Εμανουέλ Μακρόν απομονώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

Η γαλλική προεδρία είχε κάνει το Σάββατο λόγο για «σταθερή κατάσταση της υγείας» του γάλλου προέδρου σε σύγκριση με την Παρασκευή και «καθησυχαστικά» αποτελέσματα εξετάσεων, σε σύντομο ανακοινωθέν, που υπέγραφε ο γιατρός Ζαν Κριστόφ Περοσόν, ο αρχίατρος της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, που ακολουθεί μια «χαλαρότερη» δραστηριότητα λόγω της ασθένειάς του, είχε το Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελμαντζίντ Τεμπούν και τον σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε βίντεο που είχε ανεβάσει στα κοινωνικά δίκτυα είχε παραδεχτεί ότι, αν και τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, μια στιγμή απροσεξίας προκάλεσε τη μόλυνσή του, ζητώντας παράλληλα από τους συμπολίτες του να ακολουθούν και αυτοί τις συστάσεις των ειδικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...