296
| REUTERS/Gonzalo Fuentes

Γαλλία: Πρόστιμο στον Δήμο του Παρισιού γιατί έχει πολλές γυναίκες μάνατζερ!

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:30

Γαλλία: Πρόστιμο στον Δήμο του Παρισιού γιατί έχει πολλές γυναίκες μάνατζερ!

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2020, 14:30

Ενα πρόστιμο πρωτοφανές κλήθηκε να πληρώσει ο Δήμος του Παρισιού από το υπουργείο Δημόσιου Τομέα της Γαλλίας, για… υπερβολική εκπροσώπηση των γυναικών στα ανώτερα κλιμάκια των εργαζομένων του.

Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό χαρακτήρισε την απόφαση «παράλογη».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επέβαλε πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ επειδή, το 2018, ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας δεν τήρησε την εθνική νομοθεσία ισότητας των φύλων.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι μας επέβαλαν πρόστιμο», είπε η Ινταλγκό, μέλος των Σοσιαλιστών, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, και πρόσθεσε ότι χάρηκε πολύ όταν έμαθε τον λόγο.

Η Ινταλγκό διευκρίνισε ότι σε ανώτερες θέσεις του δήμου είχε διορίσει 11 γυναίκες και πέντε άντρες, το 2018, κάτι που σημαίνει ότι το 69% των διορισμών ήταν γυναίκες, ενώ σύμφωνα με τον νόμο του 2013, όχι περισσότερο από το 60% των εργαζομένων σε διευθυντικές θέσεις, θα πρέπει να ανήκει στο ίδιο φύλο.

«Η διαχείριση του δημαρχείου έχει γίνει ξαφνικά υπερβολικά φεμινιστική», είπε η δήμαρχος, η οποία επανεξελέγη πέρυσι.

Πρόσθεσε ακόμα ότι θα παραδώσει η ίδια τα χρήματα για το πρόστιμο στην κυβέρνηση, συνοδευόμενη από τους αντιδημάρχους και όλες τις γυναίκες που εργάζονται για αυτήν.

«Το πρόστιμο είναι προφανώς παράλογο, άδικο, ανεύθυνο και επικίνδυνο», είπε τονίζοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να διορίζονται σε ανώτερες θέσεις όσο γίνεται περισσότερο, γιατί το χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα είναι ακόμα πολύ μεγάλο.

«Για να φτάσουμε μία μέρα στην ισότητα, πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς με τους οποίους διορίζουμε γυναίκες έναντι των αντρών».

Απαντώντας στο Twitter, η υπουργός του Δημοσίου Τομέα, Αμελί ντε Μονσαλέν, του κυβερνώντος κόμματος, τόνισε ότι πρόστιμο είναι για το 2018, όταν ίσχυε η νομοθεσία. Από τότε, είπε, ο παράλογος αυτός κανόνας έχει αλλάξει, όσον αφορά τις διευθυντικές θέσεις.

«Θέλω το πρόστιμο αυτό που θα πληρώσει το Παρίσι να χρηματοδοτήσει δράσεις για την προαγωγή των γυναικών στον δημόσιο τομέα. Σας προσκαλώ στο υπουργείο για να τις συζητήσουμε», είπε απευθυνόμενη στην Ινταλγκό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...