233
POS, κάρτες, τραπεζάκι και έτοιμο το click away | Intime

Αγορές με click away και από εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 15:41
POS, κάρτες, τραπεζάκι και έτοιμο το click away
|Intime

Αγορές με click away και από εμπορικά κέντρα

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2020, 15:41

Μικρά καταστήματα της γειτονιάς, αλλά και μεγάλα κέντρα μπορούν να λειτουργούν από σήμερα Κυριακή με τη μέθοδο του click away υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει το σχετικό ΦΕΚ για το μερικό άνοιγμα της αγοράς.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης επιβεβαίωσε ότι τα καταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν σταντ σε εξωτερικούς χώρους, να δέχονται παραγγελίες και να παραδίδουν προϊόντα αρκεί να τηρούνται οι αποστάσεις.

Το ΦΕΚ αναφέρει ειδικότερα ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) με προϋπόθεση την παράδοση του προϊόντος σε κατάλληλα διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο.

Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων επεκτείνεται έως τις 21:00 αντί 20:30, καθώς εξάλλου μετατίθεται στις 22:00 η ώρα έναρξης περιορισμών στη νυχτερινή κυκλοφορία. Εξαίρεση είναι το delivery, το οποίο οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Τα καταστήματα τροφίμων έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του μέτρου, σήμερα Κυριακή, η κίνηση είναι υποτονική, αλλά δεν λείπουν και τα τεχνικά προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, η μεταφορά του POS κοντά στην είσοδο του καταστήματος για να εξυπηρετούνται οι πελάτες.

Πάντως στα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων παρατηρείται κίνηση. Μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη δεχτεί χιλιάδες παραγγελίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...