462
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στη συγκέντρωση της Τζόρτζια | REUTERS/Jonathan Ernst

Νέο παραλήρημα Τραμπ σε συγκέντρωση χωρίς μάσκες: «Στην Τζόρτζια δεν χάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 11:53
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στη συγκέντρωση της Τζόρτζια
|REUTERS/Jonathan Ernst

Νέο παραλήρημα Τραμπ σε συγκέντρωση χωρίς μάσκες: «Στην Τζόρτζια δεν χάσαμε»

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2020, 11:53

Την ώρα που οι ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ μολύνσεων για τρίτη συνεχή ημέρα, με περισσότερα από 230.000 κρούσματα και 2.500 νεκρούς, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αδιαφορεί για τον κορονοϊό και να βάζει σε κίνδυνο τους αμερικανούς πολίτες μιλώντας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν στη Βαλντόστα της Τζόρτζια για να τον ακούσουν, 32 ημέρες μετά τις εκλογές, να επιμένει για τα περί νοθείας και να μην αποδέχεται την ήττα του. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι δεκάδες μηνύσεις του σε διάφορες πολιτείες έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια ενώ ακόμα και ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες τού έχουν ζητήσει να σταματήσει αυτή τη ρητορική γιατί απειλούνται ζωές, αλλά και η αμερικανική δημοκρατία.

Η συγκέντρωση έγινε για να υποστηρίξει τους δύο υποψήφιους Ρεπουμπλικάνους της πολιτείας για τη Γερουσία, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κερδίσουν το 50% των ψήφων στις 3 Νοεμβρίου και έτσι θα γίνουν επαναληπτικές στις 5 Ιανουαρίου.

Οι εκλογές αυτές θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές και για τα δύο κόμματα, καθώς θα κρίνουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, παράγοντας καθοριστικός για το πόσο εύκολα ή καθόλου, θα μπορεί να περάσει νομοσχέδια ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Αν η Κέλι Λέφλερ και ο Ντέιβιντ Περντιού», οι δύο Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι, «δεν κερδίσουν, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει» τους Δημοκρατικούς, είπε ο Τραμπ, στο πλήθος που δεν φορούσε μάσκες στην πλειοψηφία του. «Δεν έχετε ιδέα πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση», πρόσθεσε.

Το πρώτο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στις προεδρικές εκλογές, επιμένοντας στη δική του οπτική: «Θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι χάσαμε. Δεν χάσαμε», είπε με το πλήθους να φωνάζει: «Σε αγαπάμε» και «Τέσσερα ακόμη χρόνια». «Αυτές οι εκλογές ήταν νοθευμένες», συνέχισε ο Τραμπ.

«Κερδίσαμε την Τζόρτζια…»

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μελάνια, ο Τραμπ υπενθύμισε τις νίκες του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα πολιτείες, τη Φλόριντα και το Οχάιο, και στη συνέχεια πρόσθεσε, σε αντίθεση με το επίσημο αποτέλεσμα: «Κερδίσαμε επίσης την Τζόρτζια, ήταν καλό».

Ο Τραμπ έχει επιτεθεί και στους Ρεπουμπλικάνους που δεν τον στηρίζουν, όπως ο κυβερνήτης της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολιτείας, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, τους οποίους επέκρινε έντονα.

Πριν από τη συγκέντρωση, ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Κεμπ και τον πίεσε στο Twitter να συνεχίσει να προσπαθεί να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αφού ο Κεμπ απάντησε στο Τwitter ότι «ζήτησε δημοσίως τρεις φορές τον έλεγχο των ψηφοδελτίων», ο Τραμπ είπε ότι αυτό δεν αρκεί και ότι ο κυβερνήτης πρέπει να συγκαλέσει αμέσως μια έκτακτη συνεδρίαση του πολιτειακού νομοθετικού σώματος.

Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά το 1992 που κέρδισε την Τζόρτζια. Μετά από επανακαταμετρήσεις των ψήφων σε όλη την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένης μιας επίπονης ανακαταμέτρησης με το χέρι, περίπου πέντε εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, που δεν έδειξαν σημαντικές παρατυπίες, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επαληθευτεί και επικυρωθεί, δίνοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο τη νίκη με διαφορά 13.000 ψήφων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...