327
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος |

ΠΙΣ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ανακαλέσει τη δήλωσή του για τους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 20:18
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
|

ΠΙΣ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ανακαλέσει τη δήλωσή του για τους γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 20:18

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους ιδιώτες γιατρούς και την ανταπόκρισή τους για να συμβάλουν στις ανάγκες του ΕΣΥ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και απαιτεί να την ανακαλέσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, σχετικά με το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε επίταξη και ιδιωτών γιατρών, απάντησε ότι «κάναμε την έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν. Δυστυχώς η ανταπόκριση μέχρι σήμερα δεν είναι η αναμενόμενη. Μόνο οκτώ γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας. Είναι ένας αριθμός απογοητευτικός και καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να ακούσουν την έκκληση όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και της κοινωνίας και να συνδράμουν στο ΕΣΥ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να εκφράσει την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη στάση των ιδιωτών γιατρών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ εξηγεί ότι οι γιατροί που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες του ΕΣΥ δεν ήταν απλώς οκτώ, αλλά μόνο στη Θεσσαλονίκη είναι 170, ενώ υπάρχουν και αρκετοί ακόμα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ

«Οι συνάδελφοι ιατροί που ζήτησαν να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στη Θεσσαλονίκη είναι 170. Στην Αθήνα 20, στη Λάρισα 25 και αντίστοιχα σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Ομως:

-8 ημέρες χρειάστηκαν για να γράφει η δυο σελίδων σύμβαση απασχόλησής τους

-8 λάθη περιέχει αυτή

-8 επιθέσεις δέχτηκαν από συνδικαλιστές για ιδεολογικούς λόγους οι ιδιώτες ιατροί

-8 μήνες αναμένεται νομοθετικό πλαίσιο για τους εθελοντές ιατρούς

-8 φορές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζήτησε την κατάργηση του αγροτικού ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις ειδικότητας

-8 φορές επισημάναμε την ανάγκη για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

-8 εκατοντάδες ιατροί περιμένουν από το 2019 να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ για να λειτουργούν ως ανάχωμα του ΕΣΥ

-8 χρόνια απαιτούνται για την εξειδίκευση στην εντατικολογία.

Υποθέτουμε ότι η ατυχής δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προήλθε μέσα στην αγωνία για τη λήξη εντός 8 ημερών του lockdown.

Γι’ αυτό και απαιτούμε άμεσα την ανάκλησή της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...