240
Η εκδήλωση του ΚΚΕ είχε μετατραπεί σε μαζική διαδήλωση στα Προπύλαια | INTIMEnews

Εισαγγελική παραγγελία για τις εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για το Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 16:21
Η εκδήλωση του ΚΚΕ είχε μετατραπεί σε μαζική διαδήλωση στα Προπύλαια
|INTIMEnews

Εισαγγελική παραγγελία για τις εκδηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για το Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2020, 16:21

Τη διενέργεια έρευνας για τυχόν ευθύνες που αφορούν την παραβίαση των μέτρων για την πανδημία κατά τον φετινό εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν καταγγελίας του δικηγόρου, Φαήλου Κρανιδιώτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα από τους επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη αντίστοιχα, κατά τις εκδηλώσεις των κομμάτων τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και μεταξύ άλλων θα εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Δεδομένου ότι η καταγγελία αφορά πολιτικά πρόσωπα, είναι βέβαιον ότι ο σχετικός φάκελος θα φθάσει στη Βουλή με τις διατάξεις περί άμεσης διαβίβασης που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

«Καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας», σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κακόγουστη φάρσα».

«Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...