273
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αστυνομική επιχείρηση στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής | Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη σύρος τζιχαντιστής του ISIS στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 15:28
Στιγμιότυπο από παλαιότερη αστυνομική επιχείρηση στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής
|Nikos Libertas / SOOC

Συνελήφθη σύρος τζιχαντιστής του ISIS στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 15:28

Eνας 27χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται ως τζιχαντιστής και ο οποίος ομολόγησε ήδη ότι έχει συμμετάσχει και σε δολοφονίες, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη δομή φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελαιώνα Αττικής.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ την Πέμπτη, ο 27χρονος συνελήφθη τις πρωινές ώρες και σε βάρος του, βάσει της σχετικής δικογραφία που σχηματίστηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς είχε εισέλθει στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2018 ως πρόσφυγας μαζί με τη γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους, είχε κάνει αίτηση ασύλου -χωρίς να του χορηγηθεί μέχρι σήμερα-  και αναζητούσε τρόπο να φύγει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Την αφορμή για την προσαγωγή του, αρχικά, έδωσε ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 27χρονο στην Αντιτρομοκρατική, όπου του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρει με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Ο  Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του, είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών στον Ελεώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

O 27χρονος που ήταν από καιρό σε επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...