265
| REUTERS/Yiannis Kourtoglou/File Photo

Σε καραντίνα υπουργοί στην Κύπρο έπειτα από κρούσματα στο υπουργικό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 10:48
|REUTERS/Yiannis Kourtoglou/File Photo

Σε καραντίνα υπουργοί στην Κύπρο έπειτα από κρούσματα στο υπουργικό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 10:48

Καθώς το δεύτερο κύμα του κορονοϊού πλήττει σφοδρά και την Κύπρο –νοσηλεύονται 77 ασθενείς με Covid-19, 10 εξ αυτών σε ΜΕΘ και 198 νέα κρούσματα την Τετάρτη– εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν οι υπουργοί. Το πρωί της Πέμπτης ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, καθώς σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν  υπουργοί που ήλθαν σε επαφή με τον υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Επιπλέον, τρία άτομα που εργάζονται στο Προεδρικό Μέγαρο διαγνώστηκαν θετικά στον ιό, με αποτέλεσμα όλο το προσωπικό να υποβληθεί σε έλεγχο. Tα κρούσματα αφορούν ένα μέλος του διπλωματικού γραφείου και δύο μέλη του γραμματειακού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, σε καραντίνα έχουν τεθεί ήδη ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, οι οποίοι ήταν στενές επαφές του κ. Καδή.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα, όπως αυτά εκδίδονται από τον υπουργό Υγείας, και όλοι οι εργαζόμενοι στο Προεδρικό έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Ερωτηθείς αν με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης έχουν εντοπιστεί και άλλοι θετικοί στον ιό, ο κ. Κούσιος είπε ότι η έρευνα έχει ήδη αρχίσει, ωστόσο, σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποτελέσματα.

«Εχουν εφαρμοστεί όλα τα πρωτόκολλα, όπως αυτά εκδίδονται από τον υπουργό Υγείας. Εχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό πολλά μέλη του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν βρίσκεται και ο ίδιος σε αυτοπεριορισμό, απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως έχει υποβληθεί σε εξέταση με ένδειξη αρνητική. Ωστόσο, σημείωσε ότι σήμερα θα υποβληθεί ξανά σε εξέταση.

Επίσης, είπε ότι σε τεστ υποβλήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αρνητική ένδειξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...