232
| George Vitsaras / SOOC

Πέτσας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 09:28
|George Vitsaras / SOOC

Πέτσας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον Πρωθυπουργό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 09:28

Η είδηση της νοσηλείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου στον «Ευαγγελισμό» για κορονοϊό (εδώ) δημιούργησε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτέθηκε στον ιό, δεδομένου ότι οι δύο τους είχαν συναντηθεί κατ’ ιδίαν το περασμένο Σάββατο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Από την κυβέρνηση ξεκαθάρισαν ότι ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλεται σε διαρκή τεστ και είχε υποβληθεί σε έλεγχο και πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το απόγευμα της Τρίτης, τρεις ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιερώνυμο. Σε αυτό το τεστ βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος να τεθεί σε προληπτική καραντίνα, μολονότι η συνάντησή του με τον ιεράρχη έγινε εντός του χρονικού εύρους στην οποία ένας ασθενής της Covid-19 να είναι μεταδοτικός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε σχετικά:

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν από τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό, πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...