263
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε πρόσφατη ενημέρωση στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Συναγερμός από τον Τσιόδρα για τη θετικότητα σε πέντε νομούς – νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 18:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2020, 23:59
O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε πρόσφατη ενημέρωση στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Συναγερμός από τον Τσιόδρα για τη θετικότητα σε πέντε νομούς – νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 18:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2020, 23:59

Εκτός από την Αθήνα που είχε 564 νέα κρούσματα την Τετάρτη και τη Θεσσαλονίκη που κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ 905 νέων μολύνσεων, ακόμη πέντε περιοχές της χώρας έχουν σοβαρό πρόβλημα θετικότητας: δηλαδή ο αριθμός των θετικών τεστ είναι πολύ υψηλός.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τον ενημέρωσε ότι Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα, Χαλκιδική και Εβρος έχουν ιδιαίτερα υψηλή θετικότητα.

Οι περιοχές αυτές κατέγραψαν τις τελευταίες 24 ώρες:

Πιερία: 46 κρούσματα

Λάρισα: 207

Φλώρινα: 59

Χαλκιδική: 23

Εβρος: 64

Ο υπουργός δεν ανέφερε ποσοστό, όμως είπε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα δεν δείχνει τάσεις αποκλιμάκωσης -τουναντίον τα 905 κρούσματα της Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε lockdown, δείχνουν ανησυχητική αντοχή της επιδημίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το Αμπου Ντάμπι ενώ σήμερα αναμένεται η διεξαγωγή και νέας με τη συμμετοχή του κ. Τσιόδρα και του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των παρεμβάσεων που εξετάζονται είναι η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.

Και αυτό επειδή η κινητικότητα κυρίως των εργατών γης θεωρείται υγειονομική βόμβα και φαίνεται να συνιστά τον υπ’ αριθμό ένα αστάθμητο παράγοντα στην προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της διασποράς.

Για τον ίδιο λόγο θεωρείται σίγουρο ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι των εισροών στα χερσαία σύνορα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και η σκέψη για «σφράγισμά» τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...