386
«Μα είμαι Γερμανός κύριοι δικαστές» δικαιολογήθηκε ο Οζίλ | Reuters

Ο Οζίλ οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα γιατί… μπέρδεψε τα μίλια με τα χιλιόμετρα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 20:32
«Μα είμαι Γερμανός κύριοι δικαστές» δικαιολογήθηκε ο Οζίλ
|Reuters

Ο Οζίλ οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα γιατί… μπέρδεψε τα μίλια με τα χιλιόμετρα

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 20:32

Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τον ποδοσφαιριστή της Αρσεναλ, Μεσούτ Οζίλ.

Μετά τον παροπλισμό του από την Αρσεναλ (εδώ), ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός, πιάστηκε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα.

Το θέμα είναι όμως ότι δεν το έκανε επίτηδες. Ο Οζίλ πίστευε ότι το ταχύμετρο της Μερσεντές του ήταν σε χιλιόμετρα ανά ώρα όταν πιάστηκε να τρέχει με ταχύτητα 97 μιλίων ανά ώρα (περίπου 156 χιλιόμετρα/ώρα).

Ο ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι ξεπέρασε το όριο ταχύτητας των 70 μιλίων ανά ώρα στις 2 Ιουλίου και σε μια επιστολή του προς τους δικαστές δήλωσε ότι «έχασε για λίγο την συγκέντρωσή του» καθώς οδηγούσε σε σχετικά άδειο δρόμο.

«Προσπάθησα να αναλογιστώ ξανά τις ενέργειές μου», είπε ο Οζίλ, «και πιστεύω ότι ήταν ο συνδυασμός του άδειου δρόμου και το γεγονός ότι μπερδεύτηκα που το κοντέρ μετρούσε σε μίλια/ώρα αντί για χιλιόμετρα/ώρα».

Το δικαστήριο πάντως ενημερώθηκε ότι ο Οζίλ δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη του στον αξιωματικό της αστυνομίας που τον σταμάτησε. Ωστόσο, αφού ειδοποιήθηκε ότι θα διωχθεί, υπέβαλε επιστολή στους δικαστές, εξηγώντας ότι επειδή ήταν Γερμανός, παρανόησε το ταχύμετρο του αυτοκινήτου.

«Είμαι γερμανός υπήκοος και προφανώς είμαι συνηθισμένος στην οδήγηση οχημάτων που εμφανίζουν ταχύτητα σε χιλιόμετρα σε σύγκριση με μίλια/ώρα» πρόσθεσε εξηγώντας ότι τα 97 χιλιόμετρα/ώρα (σ.σ. που νόμιζε ότι οδηγούσε) ισοδυναμούν με περίπου 60 μίλια/ώρα, κάτι που σημαίνει ότι νόμιζε ότι οδηγούσε εντός του ορίου ταχύτητας.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής είπε στην επιστολή του: «Δεν προτείνω ότι αυτό με κανένα τρόπο δικαιολογεί την οδήγησή μου. Αποδέχομαι πλήρως ότι η ταχύτητα που είχε το όχημά μου είναι εντελώς απαράδεκτη».

Ένας ειδικός δικηγόρος οδικής κυκλοφορίας προέβλεψε ότι επειδή ο Οζίλ είχε καθαρή άδεια οδήγησης πριν από το συμβάν μοιάζει απίθανο να τιμωρηθεί για το αδίκημα.

Ωστόσο, ο Νικ Φρίμαν – δικηγόρος που φημίζεται για το μακρύ ρεκόρ του να απαλλάσσει τους διασημότερους πελάτες από δικαστικές υποθέσεις – είπε ότι είναι πιθανόν οι δικαστές να αφαιρέσουν τέσσερις ή πέντε βαθμούς από την άδειά του.

Στην επιστολή του, ο Οζίλ υποστήριξε ότι πρέπει να διατηρήσει την άδεια οδήγησής του έτσι ώστε να εξυπηρετεί την επτάμηνη κόρη του.

«Στο τρέχον κλίμα», είπε ο Οζίλ, αναφερόμενος στην πανδημία κορονοϊού, «θα ήμουν αντίθετος στην χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών από την κόρη μου. Η σύζυγός μου δεν οδηγεί και ως εκ τούτου αναγκαστικά θα πρέπει να αναλάβω την οδήγηση σε οποιαδήποτε δουλειά έχει η κόρη μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...