170
Την ερχόμενη Πέμπτη η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία | INTIMEnews

Στις 12 Νοεμβρίου τελικά η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 13:38
Την ερχόμενη Πέμπτη η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία
|INTIMEnews

Στις 12 Νοεμβρίου τελικά η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 13:38

Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βιάστηκε. Μετά τη ματαίωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του στον Πρωθυπουργό για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, έσπευσε να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «βάζει φίμωτρο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες». Η συζήτηση όμως θα γίνει τελικά και αναβαθμισμένη, εφ’ όλης της ύλης για την κρίση του κορονοϊού, την προσεχή Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Τότε ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την εξέλιξη της πανδημίας και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους στην κυβέρνηση και τις αποφάσεις που τελικά οδήγησαν στο δεύτερο, αναγκαστικό, καθολικό lockdown.

Aρχικά μάλιστα επρόκειτο η συζήτηση να γίνει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, έπειτα όμως από έπικοινωνία του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς, διαπιστώθηκε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε κώλυμα για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ετσι, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και τους άλλους επικεφαλής των κομμάτων, αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί το πρωί της προσεχούς Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...