191
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας | ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιάρας: Εχω εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Παππά

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:29
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τσιάρας: Εχω εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη Παππά

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 12:29

Υπό εξέταση βρίσκεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες για εγκληματικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Για τη σύλληψη του καταζητούμενου Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας αρκέστηκε να πει ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ, όπως έκανε γνωστό, η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων (και για τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες).

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της.

Ο πολιτικός κύκλος της Χρυσής Αυγής έκλεισε πέρυσι με τη μη είσοδό της στη Βουλή και την Πέμπτη έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης των ποινικών ευθυνών, παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να καταλήξει στην αναφορά του για το τέλος της δίκης της ΧΑ:

«Οι έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της».

Οσον αφορά τις εφέσεις των καταδικασθέντων, ο υπουργός εκτίμησε ότι δεν θα είναι μία τόσο μακρά διαδικασία, καθώς θα δοθεί προτεραιότητα τόσο σε ό,τι αφορά τους δικαστές όσο και στις αίθουσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...