218
Η Κέιτ Ρούμπινς μας δείχνει το παραβάν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα | ΤΜΖ

Ψήφισε από το Διάστημα η αστροναύτης της NASA Κέιτ Ρούμπινς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 10:26
Η Κέιτ Ρούμπινς μας δείχνει το παραβάν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα
|ΤΜΖ

Ψήφισε από το Διάστημα η αστροναύτης της NASA Κέιτ Ρούμπινς

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 10:26

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ψηφίσει κάποιος: Το λένε πλέον πολλοί στις ΗΠΑ, το φωνάζει και το Time στο εξώφυλλό του. Ούτε καν αν βρίσκεται στο Διάστημα.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε την Πέμπτη εξ αποστάσεως η Κέιτ Ρούμπινς, η οποία είναι μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οπου «εξ αποστάσεως», εννοούμε την τροχιά γύρω από τη Γη.

Βoήθησε και η τεχνολογία σε αυτό, καθώς στον Σταθμό υπάρχει χώρος που εξασφαλίζει τη μυστικότητα της ψήφου. Η Ρούμπινς, που είναι εγγεγραμμένη στο Τέξας, ψήφισε ηλεκτρονικά με ασφαλή μέθοδο και η ψήφος έφτασε στην κομητεία Κλαρκ με e-mail για την καταμέτρηση.

Οι αστροναύτες μπορούν να ψηφίζουν από το Διάστημα ήδη από το 1997. Στο Διάστημα βρισκόταν η Ρούμπινς και το 2016, από όπου και ψήφισε.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές, ξεπερνώντας ήδη, 12 μέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τον συνολικό αριθμό της πρόωρης ψηφοφορίας στις εκλογές του 2016.

Είναι αριθμός οκταπλάσιος από τον αντίστοιχο αριθμό πρώιμης ψηφοφορίας περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο πριν από τις εκλογές 2016 και μεγαλύτερος από τους πρόωρους ψηφοφόρους μία ημέρα πριν από τις εκλογές του 2016.

Πρόωρα θα ψηφίσει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, όπου βρίσκεται η έπαυλή του, Μαρ α Λάγκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...