202
Αμερικανοί πεζοναύτες σε άσκηση απόβασης | EPA/NARONG SANGNAK

Πώς οι αμερικανοί πεζοναύτες θα επιτίθενται στην Κίνα από νησί σε νησί

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 09:45
Αμερικανοί πεζοναύτες σε άσκηση απόβασης
|EPA/NARONG SANGNAK

Πώς οι αμερικανοί πεζοναύτες θα επιτίθενται στην Κίνα από νησί σε νησί

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 09:45

Ολο και περισσότερο την προσοχή τους στην Κίνα και στην αντιμετώπιση των δυνάμεών της στον αχανή Ειρηνικό Ωκεανό στρέφουν οι ΗΠΑ, δοκιμάζοντας νέες τακτικές, τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν –αν χρειαστεί– τις επόμενες δεκαετίες.

Σε μία από τις τελευταίες ασκήσεις τους, οι αμερικανοί πεζοναύτες δοκίμασαν την τακτική του βατράχου. Μικρές ομάδες «πηδούν» από νησί σε νησί και από ατόλη σε ατόλη και χτυπούν με πυραυλικά συστήματα τους στόχους τους, κινεζικά πλοία ή πυραυλικές εγκαταστάσεις.

Το σενάριο της άσκησης Noble Fury ήθελε τους πεζοναύτες να φτάνουν κρυφά σε νησίδες και από εκεί να χτυπούν και να φεύγουν για το επόμενο νησί. Αρχικά έφτασαν στο νησί και κατέλαβαν το αεροδρόμιο. Στη συνέχεια έφτασαν εκεί πυραυλικά συστήματα, τα οποία οι πεζοναύτες ετοίμασαν για χρήση. Μόλις εκτέλεσαν τις (εικονικές) βολές, τα έβαλαν ξανά στα αεροσκάφη για το επόμενο νησί.

Η άσκηση ήταν μόνο μία από αυτές που προετοιμάζουν τις αμερικανικές δυνάμεις για πολέμους απέναντι σε νέες απειλές και νέες λύσεις για την αντιμετώπισή τους, αναφέρουν οι Times.

Είναι, επιπλέον, μια απάντηση στην κινεζική τακτική των στρατιωτικών βάσεων με λιμάνια ή και αεροδρόμια σε ακατοίκητα, αλλά στρατηγικής σημασίας νησιά στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το νέο δόγμα των αμερικανών πεζοναυτών εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2030.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...