384
Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτά που αποκαλύπτει τώρα περιγράφουν τη ΧΑ και την ΕΛ.ΑΣ ως συγκοινωνούντα δοχεία | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταγγελία από τον δικηγόρο των αιγύπτιων ψαράδων: Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 15:19
Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αυτά που αποκαλύπτει τώρα περιγράφουν τη ΧΑ και την ΕΛ.ΑΣ ως συγκοινωνούντα δοχεία
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταγγελία από τον δικηγόρο των αιγύπτιων ψαράδων: Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2020, 15:19

Διασυνδέσεις μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς είχε η Χρυσή Αυγή, με πρόσωπα που ενημέρωναν στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης για τις κινήσεις των Αρχών, κατήγγειλε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος υπερασπίστηκε στη δίκη της εγκληματικής οργάνβωσης τους αιγύπτιους ψαράδες που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση το 2012.

«Με στοιχειώνει ότι η συμμορία είχε πλάτες στους κρατικούς μηχανισμούς μέσα. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους», είπε ο κ. Καμπαγιάννης το Σάββατο σε εκπομπή του Open.

«Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία», είπε ακόμη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό στο οποίο μέλη της ΧΑ βρήκαν κατ’ ουσίαν καταφύγιο μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου τους επιτράπηκε να βγάλουν τα ενοχοποιητικά για την οργάνωση μπλουζάκια της και να φορέσουν άλλα!

«Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους εντολείς μου άλλαξαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην Aστυνομία. Πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη για να γίνει κάθαρση στο σώμα και να πάνε κάποιοι αστυνομικοί επίορκοι φυλακή» τόνισε ο κ. Καμπαγιάννης.

Όπως διευκρίνισε, μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει και η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της αλλά και οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της εισαγγελέως.

Η επίθεση είχε γίνει στις 12 Ιουνίου 2012, όταν τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο έγιναν στόχος επίθεσης λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ομάδα 20-25 ατόμων.

Οι δράστες, που έφτασαν εκεί σε μηχανάκια, έσπασαν τα παράθυρα της οικίας και πέταξαν καπνογόνα φωνάζοντας και βρίζοντας. Μπήκαν στο σπίτι κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα και επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα.

Τρεις ψαράδες που κοιμούνταν κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά ο τέταρτος, ο Αμπουζίντ Εμπάρακ του Αμπουζίντ, 28 ετών, που κοιμόταν στην ταράτσα δεν κατάφερε να διαφύγει έγκαιρα. Οι χρυσαυγίτες του προκάλεσαν βαριά τραύματα στη γνάθο και το ρινικό οστό.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα – πέντε άντρες και μία δεκαοχτάχρονη γυναίκα – στη λεωφόρο Σχιστού που εμπλέκονταν στην επίθεση. Τους απέδωσαν κατηγορίες για βαριά απρόκλητη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης περιουσίας – καθώς εκτός από την μονοκατοικία, έσπασαν δύο αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο που ήταν παρκαρισμένα έξω από την οικία ιδιοκτησίας των αλιεργατών – και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...