245
Φωτογραφία από τη συνάντηση του κ, Δένδιας με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα | Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας για διερευνητικές: Αναμένουμε τον Τσαβούσογλου να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 16:25
Φωτογραφία από τη συνάντηση του κ, Δένδιας με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα
|Τwitter/@NikosDendias

Δένδιας για διερευνητικές: Αναμένουμε τον Τσαβούσογλου να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 16:25

Στην Τουρκία εναπόκειται να ορίσει πότε ακριβώς θα επανεκκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες, δήλωσε από την Πρίστινα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση το κ. Δένδιας σημείωσε ότι ο τούρκος  ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές.

«Η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Ετσι είναι η σειρά. Η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά», ανέφερε συγκεκριμένα στην απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά εξάλλου με την επίσκεψή του στο Κόσοβο, ο κ. Δένδιας σκιαγράφησε τον στόχο της κυβέρνησης.

Οπως είπε, στις επαφές του στην Πρίστινα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. «Ιδίως», πρόσθεσε, «είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας», καθώς «όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αβντούλα Χότι (Avdullah Hoti), την υπουργό Εξωτερικών, Μελίζα Χαραντινάι-Στούμπλα (Meliza Haradinaj-Stublla) και την πρόεδρο της Βουλής Βιόσα Οσμάνι (Vjosa Osmani). Συναντήθηκε ακόμη με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) που μετέχει στην KFOR, ενώ επισκέφθηκε το σερβο-ορθόδοξο Μοναστήρι της Gracanica.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...