171
Ο ευρωβουλευτής Λαγός κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Οκτώβριο του 2019 | INTIMEnews

Χρυσόγονος: Και στη φυλακή να μπει, ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 10:20
Ο ευρωβουλευτής Λαγός κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Οκτώβριο του 2019
|INTIMEnews

Χρυσόγονος: Και στη φυλακή να μπει, ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2020, 10:20

Ο εκ των πρωτοπαλίκαρων της Χρυσής Αυγής καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, δεν χάνει την ιδιότητα, τα προνόμια και τον μισθό του ευρωβουλευτή ακόμα και αν μπει στη φυλακή! Αυτό τόνισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου (και πρώην ευρωβουλευτής), Κώστας Χρυσόγονος, για το τι μέλλει γενεσθαι με την ιδιάζουσα περίπτωση του ευρωβουλευτή Λαγού – επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης με τη βούλα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οπως είπε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open o κ. Χρυσόγονος, «θα γίνει άρση ασυλίας, αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη».

Ακόμα και αν συλληφθεί και φυλακιστεί, πρόσθεσε ο καθηγητής, ο Λαγός θα συνεχίσει να διατηρεί θεωρητικά το αξίωμά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως αν στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. Και μέχρι τότε θα συνεχίσει να μισθοδοτείται κανονικά.

Αναφορικά με τις επίμαχες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που «επιτρέπουν» τη μη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι και δίχως τις αλλαγές, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα ίσχυε άμεσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...