430
| Reuters

Τι να περιμένουμε από το debate Μάικ Πενς – Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 20:30
|Reuters

Τι να περιμένουμε από το debate Μάικ Πενς – Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2020, 20:30

Οπως ήλθαν τα πράγματα, το debate ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και την υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις ίσως είναι και η τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Με τις άλλες δύο αναμετρήσεις μεταξύ των υποψηφίων προεδρων να είναι υπό την αίρεση του κορονοϊού και της υγείας του προέδρου Τραμπ (που λέει πάντως ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του), ο Πενς και η Χάρις θα κληθούν να αντιπαρατεθούν περίπου ως «αντ’ αυτού».

Η μοναδική μεταξύ των δύο υποψηφίων αντιπροέδρων τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα. Θα αρχίσει στις 04:00 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος, 21:00 της Τετάρτης στις ΗΠΑ) και θα διαρκέσει 90 λεπτά.

Τα υγειονομικά μέτρα είναι συγκεκριμένα και αυστηρά. Οι δυο τους θα βρίσκονται τέσσερα μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο, αντί για τα δύο μέτρα που είχε σχεδιαστεί αρχικά, ενώ από ένα διαχωριστικό από πλεξιγκλάς θα τους κρατά σχετικά απομονωμένους. Το επιτελείο Πενς ειρωνεύτηκε την πλευρά της Χάρις που ήθελε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα: «Αν θέλει να χτίσει φρούριο γύρω της, ας το φτιάξει», είπαν.

Σε απόσταση και με διαχωριστικά μεταξύ τους θα παραμείνουν οι δύο υποψήφιοι. Εδώ δυο μέλη της παραγωγής του debate κάθονται στις θέσεις των Χάρις και Πενς κατά τις δοκιμές της τηλεοπτικής κάλυψης | REUTERS/Lucy Nicholson

Τόσο ο Πενς όσο και η Χάρις έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό SARS-CoV-2 σε τεστ που έκαναν τις τελευταίες ημέρες. Ο αντιπρόεδρος εργάστηκε μάλιστα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από το σπίτι του και όχι από τον Λευκό Οίκο, στον οποίο  αρκετοί εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως είναι φυσικό, η πανδημία και η διαχείρισή της από τη διακυβέρνηση Τραμπ θα βρεθούν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, ανέφερε ο Guardian.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρχουν εννέα ενότητες των 10 λεπτών, όπου ο κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά για να αναπτύξει τις θέσεις του. Αυτό σημαίνει ότι θα καλυφθούν περισσότερα από το προεδρικό debate που είχε έξι ενότητες. Θα υπάρχει και κοινό – 100 φοιτητές που θα επιλεγούν έπειτα από κλήρωση – με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Το ερώτημα είναι αν θα δούμε μια περισσότερο πολιτισμένη διαμάχη από αυτή των δύο υποψηφίων προέδρων, αν και τουλάχιστον η πλευρά του Μπάιντεν που προηγείται σε πανεθνικό επίπεδο δεν έχει κάποιο σοβαρό κίνητρο να πολώσει τα πράγματα.

Ο Πενς είναι απαραίτητο να δείξει στην αμερικανική κοινή γνώμη, την ετοιμότητά του να αναλάβει προεδρικά καθήκοντα, αν η κατάσταση το απαιτήσει, σημειώνει το Reuters. Παράλληλα πρέπει να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, εδώ και επτά μήνες, με ουσιαστική συνέπεια την απώλεια 210.000 Αμερικανών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...